Afbeelding
@tedxmedia

Bekeuringen en aanhouding bij politiecontroles in Ede

23 maart 2023 om 19:17 Overig

EDE Bij politiecontroles in Ede werden donderdagochtend- en middag meerdere bekeuringen uitgeschreven. Ondanks dat was de politie over het algemeen positief over het weggedrag van passanten.

De eerste controle vond plaats in Bennekom. Motorrijders haalden brommerrijders van de weg om deze naar de parkeerplaats van de Vrije Evangelische Gemeente te begeleiden. Aldaar werden brommer en bestuurder aan een controle onderworpen. Verder werd de snelheid gecontroleerd van automobilisten die over de Edeseweg reden. In verband met de werkzaamheden is daar de maximum snelheid 30 km/u. Slechts één bestuurder overschreed dat maximum zodanig dat er proces verbaal (pv) werd opgemaakt. ,,We hebben niet strak op het overschrijden van 30 kilometer per uur gehandhaafd. Gezien het aantal passanten ben ik positief gestemd over het feit dat we maar één keer een bekeuring hebben hoeven uitschrijven voor te hard rijden op deze locatie. Deze persoon reed 60 km/u, en dat is echt te hard’’, zegt de agent die de snelheidscontrole uitvoert.

EMOTIES

De tweede locatie waar de controle plaats werd opgebouwd was de Klinkenbergerweg, tegenover de Keetmolenweg. Ook daar één bestuurder die de maximum snelheid fors overschreed. ,,Die persoon reed 90 km/u waar 50 is toegestaan’’. De bestuurder van een bromscooter kreeg het even te kwaad. Hij reed onder andere zonder rijbewijs. Zichtbaar geëmotioneerd onderging hij zijn lot. Even leek het erop dat zijn emoties hem te veel zouden worden, maar door rustig optreden van de politie bleef het bij enkele bekeuringen.

AANHOUDING

Dat was anders bij de laatste controle op de Zandlaan in Ede. Een jonge dame accepteerde niet zonder slag of stoot dat zij bekeurd werd. Toen zij een agent zo aansprak dat hij zich beledigd voelde, werd zij aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot, de politie moest gepast geweld toe passen om haar onder controle te krijgen.

RESULTATEN 

Uiteindelijk heeft de politie tijdens de drie controles 35 bromfietsen op de rollerbank gehad en werd van 170 voertuigen de snelheid gemeten. Er werd zes keer proces-verbaal opgemaakt voor een te hoge constructiesnelheid. (bromfietsen) Eén persoon kreeg een bekeuring voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijden het fietsen, een ander werd bekeurd voor het feit dat de APK van de auto verlopen was. Twee personen kregen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en twee anderen voor te hard rijden.    

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie