Kunstenares en oprichter van Woest&Bijster, Ellen Bouter: ,,We zijn heel tevreden tot nu toe en kijken uit naar de theaterweek."
Kunstenares en oprichter van Woest&Bijster, Ellen Bouter: ,,We zijn heel tevreden tot nu toe en kijken uit naar de theaterweek." Dick Martens

Theaterweek sluit Woest&Bijster af: ‘Als organisatie zijn we dik tevreden’

Activiteiten

EDE De derde editie van het tweejaarlijkse kunstfestival Woest&Bijster is inmiddels in volle gang. Vanaf 6 augustus trokken al veel fietsers en wandelaars langs de 19 kunstwerken in de natuurgebieden rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Renkum en Wageningen. De werken laten de bezoekers met andere ogen naar de eeuwenoude landschappen kijken. Het kunstfestival duurt nog tot en met 30 oktober. 

door Dick Martens

In de laatste week van 22 t/m 30 oktober vinden er nog verschillende locatievoorstellingen plaats op verrassende plekken. Ook staat er die week een sfeervolle grote tent op het Van Slootenplein in Bennekom. Op een van de ‘startlocaties’, Boscafé De Beken in Renkum, kijkt beeldend kunstenares en oprichter van Woest&Bijster Ellen Bouter terug op de eerste weken en vooruit naar de afsluitende theaterweek.

,,Als organisatie zijn wij tot nu toe dik tevreden”, trapt Bouter af. ,,De routes, langs de kunstwerken die geïnspireerd zijn door het landschap, worden goed bezocht. Veel mensen hebben de drie fietsroutes al gereden, maar ook wandelend zijn de kunstwerken en kunstenaars veelvuldig bezocht. En nu zijn we heel druk in de voorbereiding van de theaterweek, waar veel op stapel staat. Met Bennekom als ‘episch centrum’. Het festival is nu veel grootser dan bij de voorgaande edities in 2016 en 2018 en groeide uit van een weekend, naar een week en nu staat de beeldenroute drie maanden en is er eveneens de theaterweek. De gemeente Ede, die ons evenals de gemeente Renkum en Wageningen ondersteunt, vroeg om het nog groter te maken, daar hebben wij aan voldaan, het heeft nu ook een landelijke uitstraling.”

Naast de fietsroutes, waarvoor de routebeschrijvingen gratis op diverse plekken te verkrijgen zijn, is er op 8 oktober ‘Zingen bij de Kunstwerken’, met sopraan Tineke Rooseboom en gitarist Peter Bouter. Dan gaat de focus op de afsluitende theaterweek. ,,Op het Van Slootenplein, het bruisend hart, staat dan een sfeervolle grote tent, waar kunstenaars aanwezig zijn en er genoten kan worden van het Woest&Bijster Diner met elke avond live-muziek. Om de kosten te drukken verzamelen we de Ede Doet bonnen.” 

Theatergroepen verzorgen ‘in het veld’ bijzondere optredens. ,,Dat gebeurt bij De Hullenberg in Bennekom, het Edese Bos, Stadspark Ede, Boerderij Mossel, Openluchttheater De Hartenberg Wekerom en in Renkum bij de Ommuurde Tuin. Wij zijn blij, dat we deze editie groots hebben kunnen uitpakken, met dank ook aan al die vrijwilligers, maar ook aan bijvoorbeeld de Ondernemersvereniging Bennekom en De Beken waar wij altijd gratis mogen vergaderen. Maar ook de samenwerking met Cultura, Astrant en De Kunstfactorij is geweldig.” 

Het fotomoment levert nog een nieuwe bezoeker aan het evenement op. Bij het aankondigingsbord geeft Bouter tekst en uitleg aan een belangstellende passant. De aangereikte folder tovert bij beiden een mooie glimlach op het gezicht.

Voor informatie en ticketverloop: www.woestenbijster.nl 

advertentie
advertentie