Afbeelding
Froukje Kuiper Fotografie

Bennekomse schrijfster Jessica Koomen komt boek signeren bij boekenmarkt

1 december 2022 om 13:50 Activiteiten

BENNEKOM Dat de pop-up boekenmarkt Huib History Books in het Bennekomse dorpscentrum is neergestreken is inmiddels binnen de dorpsgrens en ver daarbuiten bekend. Inmiddels vond menig boekenliefhebber de weg naar het voormalige pand van Modehuis Woudstra en misschien al wel het boek waar hij of zij al lang naar op zoek was. Ook op 2 en 3 december, maar ook tijdens de Dickens Fair, op 9 en 10 december zal het pand aan de Dorpsstraat 19 geopend zijn. Met op zaterdag 10 december ook nog een bijzondere activiteit, dan zal de Bennekomse schrijfster en zangeres Jessica Koomen haar boek ‘Seasons Moestuin’ komen presenteren en uiteraard ook signeren.

door Dick Martens

,,Het is een boek over tuinieren in de moestuin compleet met meer dan honderd recepten. En een mooi kerstcadeau natuurlijk”, aldus Huibert van Verseveld, eigenaar van Huib History Books. ,,Jessica zal tussen 14.30 en 16.00 uur in de winkel aanwezig zijn. Uiteraard kunnen bezoekers ook vragen aan haar stellen.” 

Ook de auteur zelf verheugt zich op de sessie tijdens de Dickens Fair. ,,In mijn moestuin-kookboek ‘Seasons Moestuin’ geef ik van A tot Z tips hoe je 365 dagen per jaar kunt eten van eigen oogst. Mijn boek is een fijn houvast voor de beginnende moestuinier maar ook voor de doorgewinterde tuinfanaat die zijn of haar horizon wil verbreden. Het boek bevat ook leuke doe-het-zelf tips en praktische informatie.” 

Op de boekenmarkt staan ook nog veel tweedehands boeken over planten en dieren op de schappen. ,,Zo kan iedereen tuininspiratie opdoen”, legt Bennekommer Huibert van Verseveld uit. ,,Tijdens de Dickens Fair op vrijdag 9 en zaterdag 10 december staat er ook een kraam voor de deur met vintage en antiek. Binnen staan er ongeveer 45.000 tweedehands boeken.” 

Van Verseveld organiseerde deze markt voor het eerst in 2020. ,,Ik moest thuis ruimte maken en verkocht mijn privéverzameling over de Tweede Wereldoorlog. Die verzameling had ik aangelegd om mij in te lezen voor mijn zelf uitgegeven boeken: ‘Het dagboek van Johannes van Kooten tijdens WOII in Elst (Utr.)’ en in deze reeks het dagboek van Henk Honders. Beide dagboeken gaan over het echte leven zoals het was van 1939-1946 in het dorpje Elst, maar ook in Amerongen, Leersum, Doorn, Langbroek, Veenendaal en Rhenen. De belevenissen van gewone jonge jongens staan centraal. Ze kregen te maken met een heftige periode in onze wereldgeschiedenis. Bijzonder is dat Johannes en Henk vrienden waren, maar toch de oorlog ieder op hun eigen manier beleefde.” 

Ook Van Verseveld zal deze uitgaven op de Dickens Fair signeren. Binnenkort komt deel drie uit. ,,Hierin staan wederom enkele dagboeken centraal, memoires van Elstenaren en vooral een wetenschappelijk onderzoek dat is gedaan naar de crash van een piloot die is gevonden door Henk Honders in 1943.” Nog foto’s of materiaal uit die periode in Elst? Mail naar: elstwoii@gmail.com 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie