Voor één week is de Museumkaart om te delen.
Voor één week is de Museumkaart om te delen. Collectie Kijk en Luistermuseum

Activiteiten in Kijk en Luistermuseum tijdens Museumweek

30 maart 2023 om 07:08 Activiteiten

BENNEKOM Het Bennekomse Kijk en Luistermuseum raakt meer en meer bekend. Niet alleen in Bennekom en omgeving, maar ook ‘landelijk’. Zeker nu ook de coronaperikelen meer en meer naar de achtergrond verdwijnen ‘komt de loop er weer lekker’ in constateert ook Riet Beaujean, verantwoordelijk voor de communicatie rondom het museum. En om nog meer bezoekers kennis te laten maken met het museum is de Museumweek, die van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 april plaats vindt daarvoor een uitgelezen gelegenheid. Dit jaar in de vorm van een activatie voor én door Museumkaarthouders.

Deze Museumweek kunnen 1,4 miljoen museumkaarthouders hun kaart voor één keer uitlenen aan een ander. ,,Tijdens de Museumweek willen we iedereen laten proeven wat Museumkaarthouders onbeperkt beleven”, licht Beaujean de actie nader toe. ,,Daarom kan alleen tijdens deze week ieders persoonlijke kaart ook door iemand anders worden gebruikt. Voor een week hoeft er aan de kassa niet gecheckt te worden of Jan echt Jan is of Melissa echt Melissa. Oma’s, buurmannen, sportvrienden: iedereen kan komen kennismaken. Voor één week is de Museumkaart om te delen en kunnen alle kaarthouders een ander het museum laten beleven. Dat geldt natuurlijk ook in het Kijk en Luistermuseum.” 

Tijdens een lekker kopje koffie, compleet met een koekje met het Kijk en Luistermuseum-logo (,,Die komen van Banketbakkerij Mekking hier uit Bennekom, ook een Vriend van het Museum’) passeren nu al regelmatig bezoekers de kassa. Zo ook een oma en opa met hun drie kleinkinderen. ,,Ze hebben een studiedag en daarom hadden we mooi de gelegenheid om hier naartoe te gaan.” Het zal niet bij dit ene bezoek blijven. ,,Het was hartstikke leuk”, klonk het in koor. ,,We komen terug in de Museumweek.”

Dan is het bezoeken van het museum zeker (weer) de moeite waard. ,,Op zaterdag 1 april zijn er bovendien extra attracties”, vervolgt Beaujean. ,,Voor kinderen is er een speciale speurtocht. Aan de hand van de uitkomst op hun muziekkaart kunnen ze daarmee een eigen compositie afspelen met een zelf-spelend muziekinstrument, de plingplong.” 

En weg is Beaujean, om even later terug te komen met het bijzondere instrument en te demonstreren hoe het werkt. De kaart gaat in de plingplong en vervolgens klinkt het ‘Vader Jakob’. ,,Voor volwassenen is er een raadspel. Wie meedoet krijgt gratis cake bij een drankje in onze koffiekamer.” 

In het museum kunnen de bezoekers ook zien en horen hoe mensen vroeger van muziek genoten. Zaterdag 1 april is het museum open van 11.00 tot 17.00 uur. Met museumkaart is de toegang gratis. ,,Wie geen museumkaart heeft betaalt alleen deze dag de speciale feestelijke, lage toegangsprijs van twee euro. Wie ze ook zijn en met wiens Museumkaart ze ook hier naar ons mooie museum gaan komen.” Info: www.kijkenluistermuseum.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie