Bastiaan Wormgoor: ,,In deze arbeidsmarkt is het lastig om personeel te krijgen en te houden.”
Bastiaan Wormgoor: ,,In deze arbeidsmarkt is het lastig om personeel te krijgen en te houden.”

Meet & Greet in de ICT: ‘Geen ervaring is geen probleem’

26 januari 2023 om 07:00 Baan Dichtbij

REGIO De huidige krapte in ICT-arbeidsmarkt kan een Meet & Greet tussen werkgevers en potentiële werknemers goed gebruiken. Dat concludeert Bastiaan Wormgoor, accountmanager bij Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley (WSP). ,,Op donderdag 2 februari is iedereen die geïnteresseerd is in de ICT welkom op deze inloopavond, ook als je geen kennis en ervaring hebt. Handig als je over analytisch vermogen beschikt. De werkgevers ervaren dat hbo-werk- en denkniveau noodzakelijk is, maar zijn ook zeker benieuwd wie nog meer geïnteresseerd zijn in hun baankansen.”

Het WSP helpt werkgevers met personeelsvragen. Gezien de grote vraag in de ICT-branche, faciliteren zij een Meet & Greet. ,,Op 2 februari tussen 16.00 tot 18.30 uur is iedereen van harte welkom om kennis te maken met veertien aanwezige ICT-bedrijven”, vertelt Wormgoor. 

ICT EN ZIJINSTROMERS De ‘Meet & Greet in de ICT’ is laagdrempelig, aldus Wormgoor. ,,We denken daarbij bijvoorbeeld aan zijinstromers. Een aantal van de bedrijven dat aanwezig is op de Meet & Greet, wil graag mensen opleiden of daarin gezamenlijk optrekken met de gemeente of het UVW. Ook zijn er loopbaanadviseurs van het Leerwerkloket om samen te kijken welke mogelijkheden er zijn.”

KIES JE KANS In arbeidsmarktregio Foodvalley is het WSP een integrale samenwerking tussen het UWV, acht gemeenten en Werkkracht. Wormgoor: ,,Zo kunnen we werkgevers goed adviseren. In deze arbeidsmarkt is het lastig om personeel te krijgen en te houden. We matchen mensen die mogelijk net iets meer begeleiding nodig hebben maar om de werkgever goed te bedienen richten we ons met Kies je Kans op iedereen in onze regio. Kies je Kans en kom naar de ‘Meet & Greet in de ICT’. De ICT is een veelzijdige branche, met veel verschillende bedrijven. Technisch gesproken zouden de verwachte vijftig tot tachtig kandidaten allemaal aan het werk kunnen.”

Meld je hier aan voor ‘Meet & Greet in de ICT’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie