Burgemeester Verhulst: 'Kijken wat komende maanden nog kan in Ede’

30 juni 2020 om 16:00 Corona Coronavirus

EDE Per 1 juli is een aantal coronamaatregelen versoepeld, weliswaar nog steeds binnen de restrictie van de anderhalve meter samenleving. Er zijn ook maatregelen vervroegd versoepeld omdat de omstandigheden dat toelaten. ,,We gaan kijken wat de komende maanden nog kan in Ede”, zegt burgemeester René Verhulst. Deze week praat Verhulst met de sportverenigingen om af te stemmen wat deze zomermaanden nog de mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren en accommodaties open te houden. 

Gerard van Wijk

Het aantal binnenlandse vakanties neemt toe en dat geldt ook voor de Veluwe. Dat heeft volgens de burgemeester het vooruitzicht van 'een aardige Veluwe promotie' in zich. Verhulst heeft aanzwellende toeristenstroom zelf kunnen waarnemen op zijn fietstochten in de regio. De verhuurders van vakantieparken en campings zijn bezig met een inhaalslag. ,,Dan moeten we in Ede de mensen ook iets aan kunnen bieden.”

DEVIES Evenementen, zoals bijvoorbeeld het Kinderdorp waarvoor door de jaren heen altijd veel belangstelling is, zouden door de vervroegde versoepeling van de coronamaatregelen de komende maanden nog wel kunnen plaatsvinden, maar volgens de burgemeester krijgen de initiatiefnemers ,,het organisatorisch niet meer voor elkaar.” Geen groots evenement, blijft het devies, omdat dit niet vertrouwd is. 

AIRBORNE De herdenking van 75 jaar vrijheid zal dit jaar ook in andere vorm plaats moeten vinden. ,,De inzet van de luchtmobiele brigade is ditmaal beperkt”, aldus Verhulst. Het is niet verantwoord om op de Ginkelse heide vele tienduizenden belangstellenden te verwelkomen. ,,Maar als Airborne-gemeente doen we natuurlijk wel ons best om tot een aangepaste en respectvolle manier van herdenken te komen. We willen met wat activiteiten vroeger beginnen en ook in het centrum van Ede iets organiseren. Dan hoeft ook niet iedereen naar de Ginkelse heide.”

HORECA De burgemeester wil met name de horeca bedanken dat het handhaven van de 1,5 meter in een goede sfeer verloopt en er daarom niet of nauwelijks te hoeft te worden gehandhaafd. ,,Ik ben blij dat we met iedereen de ruimte zo netjes mogelijk invullen.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie