Archiefbeeld van de nieuwe vleugel tijdens de bouw.
Archiefbeeld van de nieuwe vleugel tijdens de bouw. Bert Hazeleger

Burgemeester Verhulst opent deze week vernieuwd Museum Lunteren

29 juni 2020 om 13:30 Kunst

LUNTEREN Burgemeester René Verhulst zal woensdag 1 juli het geheel vernieuwde Museum Lunteren openen. Het museum is uitgebreid met een nieuwe vleugel, de Noordmansvleugel. 

Maanden duurde de verbouwing van het museum aan de Dorpsstraat in Lunteren. Dankzij een legaat van plaatsgenoot Johan Noordmans is de nieuwe vleugel aan het gebouw gerealiseerd.

De ruime Noordmansvleugel biedt plaats aan vier verschillende exposities, waaronder een nooit vertoonde collectie schilderijen van de Veluwse impressionist Martinus Nefkens. Deze schilderijen hangen in de zogenoemde Schatzaal, die is vernoemd naar de collectie van Anneke en Rudolph Schat. 

MODE Daarnaast hebben studenten van de modevakopleiding HJS in Arnhem kleding ontworpen voor een expositie over mode op de Veluwe. Het is een collectie streekdrachten en antieke sieraden, oftewel de ‘parels’ van verzamelaar Rein Lotterman. 

KUNSTLIJN Tot januari 2021 exposeren de Lunterse kunstenaars van de Kunstlijn bovendien in de vleugel. Daarnaast biedt een galerie ruimte aan hedendaagse werken van wisselende exposanten. Deze werken zijn ook te koop. 

Meer informatie en het reserveren van een bezoek kan via www.museumlunteren.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie