Afbeelding
Lianne van den Brandhof

Wolf grijpt schaap op Ginkelse Heide Ede: ‘Gelukkig is het goed afgelopen’

5 februari 2024 om 19:01 Dieren De wolf

EDE De schaapskudde op de Ginkelse Heide is afgelopen woensdag aangevallen door een wolf. Daarbij is één dier gewond geraakt, maar het schaap gaat het wel overleven. 

,,Woensdagmiddag rond een uur of één kreeg ook onze kudde ongewenst bezoek van de wolf terwijl de kudde rustig op de hei graasde”, meldt herdersvrouw Lianne van den Brandhof. ,,Het ging zo snel dat de kudde amper in paniek raakte.”

WOLF GRIJPT SCHAAP

Herder Henk van den Brandhof zag opeens de wolf langs rennen. ,,De wolf greep een schaap, Henk vloog er heen en de wolf liet los, boog om de kudde heen en verdween... Om even later weer terug te komen maar toen doorrende om verderop op de hei rond te gaan staan kijken. En toen gelukkig verder ging.” 

Tussen die twee momenten in belde herder Van den Brandhof de boswachter ,,die volgens zijn zeggen zo snel thuis wegreed dat ‘het grind tegen de ramen sloeg’ en ook hij heeft de wolf nog op de hei gezien.”

‘GOED’ AFGELOPEN

,,Gelukkig is het allemaal ‘goed’ afgelopen”, vervolgt het bericht. ,,Het schaap is weliswaar gewond maar heeft het overleefd. En geen van onze honden is naar de wolf gegaan (opvoeding/training) want we willen al helemaal niet dat onze werkhonden gepakt worden. Alleen al omdat we ze niet kunnen missen, qua vriendschap maar ook qua werk.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie