Raadsvragen over plan van aanpak LED-verlichting

6 oktober 2022 om 19:55 Duurzaamheid Foto: Rob Melchior
Afbeelding

EDE De raadsleden Bram van der Beek (ChristenUnie) en Boyce de Jong (PvdA) willen weten wat de actuele cijfers van het gebruik van energie van de openbare verlichting in Ede zijn. Ook willen ze het actuele percentage LED-lampen weten en hebben er schriftelijke vragen aan het college over gesteld. ,,Gezamenlijk energie besparen is hard nodig: zo zorgen we dat onze gezamenlijke energieonafhankelijkheid naar beneden gaat en zorgen we dat de energierekening van de gemeente, en dus de gemeentelijke lasten, niet te hard oplopen.”

Door Gerard van Wijk

Minister Jetten (Klimaat en Energie) kondigde recent aan te onderzoeken of de openbare verlichting in de nachtelijke uren op bepaalde momenten kan worden uitgeschakeld om energie te besparen. De raadsleden vragen hoeveel energie er in Ede wordt gebruikt voor de verlichting van de openbare weg en hoeveel daar nog op bespaard k..

PREMIUM
Afbeelding
Rechtbank Hoger beroep Harskamper tegen straf na boerenprotest bij Kootwijkerbroek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Expert Mensenhandel Tamme de Leur: ‘Altijd stromend, nooit stilstaand water’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Minder bussen en treinen vanaf zondag 11 december
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Zo maak je een panfluit van lastpost Japanse duizendknoop
PREMIUM
Afbeelding
Korfbal DVO gaat in kaartenfestival ten onder tegen PKC
PREMIUM
Afbeelding
Muziek OBK Otterlo bestaat honderd jaar: ‘Luisteraars huilden van ontroering’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.