Afbeelding
Freek Wolff

Programma en tijden Sinterklaasintocht in Ede

16 november 2019 om 07:00 Evenementen

EDE Vandaag is het zover, Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet op Nederlandse bodem. Na het ongetwijfeld warme welkom in Apeldoorn vertrekt het Sint-en-Pieten gezelschap natuurlijk weer razendsnel het land in om alle kinderen te begroeten. In de gemeente Ede zijn vanmiddag ook diverse intochten gepland. Kijk hieronder hoe laat je waar moet zijn.

EDE CENTRUM De eerste intocht in de gemeente vindt traditioneel plaats in het centrum van Ede. Daar worden Sinterklaas en de Pieten tussen 13.00 en 13.30 uur verwacht. Het ontvangst vindt plaats op het Museumplein waar kinderen vanaf 12.00 uur al mee kunnen doen aan diverse activiteiten bij de horecagelegenheden op het Museumplein. Ook na het ontvangst gaan de activiteiten door, tot 17.00 uur. De kinderen kunnen stempels verzamelen bij de deelnemende horeca en als de stempelkaart vol is krijgen ze een kadootje uit de grabbelton.

ROUTE Als Sinterklaas en zijn gezelschap welkom zijn geheten op het Museumplein volgt er weer een rondgang door het Edese centrum. Die optocht start rond 14.30 uur op het Maanderplein en gaat vervolgens via Maandereind, Achterdoelen, Doelenstraat, Bevrijdinsplein, door de Grotestraat naar de Molenstraat, linksaf naar Cultura. Daar wordt het Pietenhuis geopend. De route vervolgt daarna via de Telefoonweg naar het eindpunt aan de Maanderweg.

LUNTEREN In Lunteren staat de intocht vandaag gepland voor 14.00 uur. Sinterklaas en de Pietenband van KNA komen bij de Dorpsstraat (hoek Klomperweg) Lunteren binnen. Vanaf daar loopt het gezelschap naar het Nieuwe Erf. Daar zijn al vanaf 13.45 uur kinderen Sinterklaasliedjes aan het zingen. Samen met Pippeling en Dingertje kunnen de kleinste inwoners van Lunteren vervolgens de Goedheiligman verwelkomen.

BENNEKOM Ook in Bennekom kan Sinterklaas vanmiddag welkom geheten worden. In een grote stoet rijdt hij, met zijn muzikale Pietenband, naar het podium voor de Oude Kerk. Alle Bennekomse kinderen staan daar met hun familie klaar om de Sint toe te zingen. Na afloop van het podiumprogramma wandelt de Goedheiligman naar de muziektent, waar kinderen met hem op de foto kunnen. De intocht in Bennekom begint om 14.45 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

PIETENHUIS CULTURA Om Sinterklaas en de Pieten te helpen bij de bezorging van alle pakjes, is er in Cultura een Pietenhuis geopend. Hier slapen alle Pietjes als ze niet aan het werk zijn, hier bakken ze de pepernoten, blijven ze fit door aan Pietengym te doen en pakken ze alle pakjes in. De Edese kinderen kunnen hier ook op bezoek komen. Tussen zaterdag 16 november en woensdag 4 december is het Pietenhuis 's middags geopend op de woensdagen en in het weekend. Kinderen moeten een kaartje kopen, dat kost 5 euro. In het Pietenhuis kan je tekeningen maken, Pietenspelletjes doen, een mijter maken, speculaas versieren en nog veel meer. Kijk voor alle data, tijden en om kaartjes te reserveren op de website van Cultura.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie