Mark Boumans
Mark Boumans Bert Vinkenborg, Achterhoek Nieuws

SGP-lijsttrekker stelt Mark Boumans voor als informateur

17 maart 2022 om 22:00 Gemeenteraadsverkiezingen

EDE Op 21 maart wordt ‘s ochtends de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Deze avond bespreken de lijsttrekkers in het eerste openbaar debat de uitslag, en hun ideeën voor een stabiele coalitiesamenwerking. Gebruikelijk is dat de grootste fractie, de SGP, hierin het voortouw neemt. SGP-lijsttrekker Gerrit Flier heeft, in voorbereiding op deze bijeenkomst, op donderdag 17 maart de heer Mark Boumans gevraagd als informateur op te treden.

De informateur heeft de opdracht met alle fracties in de raad een of meerdere gesprekken te voeren. Het doel van deze gesprekken is de mogelijkheden te verkennen voor een breed samengesteld college dat op basis van een vruchtbare samenwerking met de gemeenteraad van Ede kan besturen.

Het verslag van zijn bevindingen presenteert de heer Boumans in het openbaar, met een advies welke partijen het beste kunnen gaan samenwerken. Deze partijen werken vervolgens aan een collegeakkoord onder leiding van een formateur.

Mark Boumans (1974) is op 18 mei 2017 geïnstalleerd als burgemeester van Doetinchem. Sinds 2000 heeft Boumans diverse politiek-bestuurlijke functies vervuld. Als lid van Provinciale Staten in Groningen, raadslid in de gemeente Groningen, wethouder in Meppel, burgemeester van Haren, gedeputeerde in het college van Gedeputeerde Staten van Groningen en waarnemend burgemeester in Ommen, heeft hij een schat aan bestuurlijke ervaring opgedaan. Eerder was hij al informateur in de gemeente Twenterand in 2018 en voor de provincie Gelderland in 2019.

De openbare bijeenkomst van de lijsttrekkers over de verkiezingsuitslag is op maandag 21 maart, vanaf 19.30 uur vanuit de Raadzaal van Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie