Afbeelding
Evert Top

Afghaanse evacués in Harskamp voetballen tegen veteranen

25 september 2021 om 11:29 Maatschappelijk

HARSKAMP Een groep Afghaanse evacués van de noodopvang op Legerplaats Harskamp heeft donderdagavond een ‘officiële oefenwedstrijd’ gespeeld tegen het veteranenteam van voetbalvereniging SV Harskamp. 

,,De Afghanen verloren met 9-2, maar het was super om te zien hoe ze genoten van de wedstrijd op een echt voetbalveld met scheidsrechter en assistent-scheidsrechters. En met name van de twee doelpunten die ze voor de eer wisten te maken’’, zegt initiatiefnemer Evert Top. ,,Na afloop zag je alleen maar blijde gezichten, daar doe je het toch voor!”

BEGRIP Na afloop werd een gezamenlijke teamfoto gemaakt, waarna de evacués terugkeerden naar de noodopvang. ,,Het mooie is natuurlijk dat het wederzijds begrip door zo’n simpele oefenwedstrijd toeneemt’’, vertelt Top. ,,En er kwam nog een prachtige spin-off. Vrijdag bood collega-vereniging SV Otterlo aan om de oude tenues van een tiental teams aan de evacués te schenken.’’

GELEENDE SCHOENEN De Harskamper kwam op het idee voor de wedstrijd, omdat een grote groep Afghanen dagelijks voetbalt in het parkje tegenover het kazerneterrein. ,,In de noodopvang verzorgen Harskampse vrijwilligers elke dag kinderactiviteiten, maar voor de grote groep (jong)volwassenen is nog niet veel georganiseerd. De wedstrijd tegen het veteranenteam was zeer geslaagd. De Afghanen speelden in reserveshirts van Harskamp en met geleende voetbalschoenen. Na een spannende eerste helft was de stand 1-0 voor de veteranen. In de tweede helft werd het uiteindelijk 9-2.’’

HEUMENSOORD Woensdag maakte het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bekend dat de Afghaanse vluchtelingen in Harskamp uiterlijk maandag 4 oktober verhuizen naar de noodopvang in Heumensoord bij Nijmegen. De noodopvang op de Legerplaats Harskamp werd dinsdag 24 augustus in gebruik genomen.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie