Afbeelding
Krajicek Foundation

Kiki Musampa opent ‘zijn’ Krajicek Playground in Ede

Maatschappelijk

EDE Kiki Musampa heeft vrijdag de naar hem vernoemde Krajicek Playground in Ede geopend. Als initiatiefnemer opende de oud profvoetballer van Ajax en oud wijkbewoner de naar hem genoemde sport- en speelvoorziening voor de buurt. Wethouder Peter de Pater van sport woonde de feestelijke opening bij, net als de familie van Musampa. Na de wijken Veldhuizen en Ede Zuid is er nu een derde Krajicek Playground in Ede aan de Sint Hubertus.

De hele buurt was uitgelopen voor de feestelijke opening, met diverse sportieve activiteiten en een hapje en drankje. Onder de aanwezige kinderen werd ook een gesigneerd Ajax shirt verloot. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met het Wijkteam Ede Centraal, de bewoners werkgroep, Malkander, Sportservice De Vallei en de Krajicek Foundation.

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

Op een Krajicek Playground zijn Scholarshippers rolmodellen in de wijk. Zij zetten zich voor minimaal 100 uur in op een Playground in de eigen buurt. Zo begeleiden zeer gemotiveerde jongeren uit de wijk zelf de activiteiten en werkt dit voor de hele buurt positief. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei.

ROLMODELLEN Regiomanager Angelique Rozeboom van de Krajicek Foundation: ,,Deze Playground is tot stand gekomen doordat Kiki Musampa contact met ons opnam. Er waren weliswaar al wel twee Playgrounds in Ede, maar Kiki gaf aan dat juist deze wijk er wel een kon gebruiken. Zo zijn de gesprekken met de gemeente Ede begonnen en zie hier het resultaat!”

Op de Playground zullen minimaal twee keer per week activiteiten worden verzorgd door professionele buurtsportcoaches. ,,Belangrijke partners voor ons daarin zijn gemeente Ede en Sportservice De Vallei. Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. Dit zijn jongeren in de omgeving van de Playground die zich in ruil voor een studiebeurs willen inzetten voor de buurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit een levendige plek is én blijft!”

Afbeelding
advertentie
advertentie