Sara zoekt een gastgezin in Ede of omgeving
Sara zoekt een gastgezin in Ede of omgeving Travel Active

Sara uit Spanje zoekt een gastgezin in Ede of omgeving

1 juni 2022 om 14:00 Maatschappelijk

EDE Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Sara uit Spanje die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Ede of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

Sara doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

CULTURELE ERVARING Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Reizen is niet nodig om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want de wereld kan ook in huis gehaald worden met een buitenlandse student.

WIE IS SARA? Sara is een 15-jarige student uit Spanje. Ze heeft een grote passie voor talen. Ze keek op jonge leeftijd naar films in het Engels en wil graag nieuwe talen leren, zoals Nederlands. Muziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Ze speelt saxofoon, heeft piano leren spelen op het conservatorium en speelt in een plaatselijke band met vrienden. 

Naast het maken van muziek, leest ze graag of is ze creatief bezig. Zo schildert ze veel en vindt ze tekenen erg leuk. Wanneer Sara terugkomt uit Nederland wil ze kunst gaan studeren in Valencia. ,,Ik heb Nederland gekozen voor mijn uitwisseling omdat het mij een mooi land lijkt vanwege de interessante musea en plekken die je kan bezoeken. Mijn ouders zijn al eens in Nederland geweest en vonden het geweldig!” Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

ERVARINGEN Sara volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. ,,Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. 

De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. ,,Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.” 

GEZELLIG THUIS Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coördinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren.

Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met het High School Holland team highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 222 4810 of bezoek de website.


Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun ‘High School Holland´-droom waar te maken - Travel Active

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland´-droom waar te maken
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie