Lia le Fèbre-Ockerse ontving haar onderscheiding afgelopen zaterdag. Deze werd uitgereikt door loco-burgemeester Peter de Pater.
Lia le Fèbre-Ockerse ontving haar onderscheiding afgelopen zaterdag. Deze werd uitgereikt door loco-burgemeester Peter de Pater. Gemeente Ede

Koninklijke onderscheiding voor Lia le Fèbre-Ockerse: ‘Begrip en absoluut voorbeeld in Harskamp’

12 februari 2024 om 09:26 Mensen

HARSKAMP Lia le Fèbre-Ockerse uit Harskamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Peter de Pater heeft haar afgelopen zaterdag de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. De uitreiking vond plaats bij zondagsschool het Mosterdzaadje ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum als juf daar.

De zondagsschool van de Hervormde Gemeente Harskamp is opgericht in 1972 en Le Fèbre-Ockerse is kort daarna, in 1974, begonnen als juf.

LESMETHODES

,,Onvermoeibaar, vol enthousiasme en met liefde geeft zij les aan kinderen. Ze is in samenwerking met het landelijk hoofdbestuur van de bond van Hervormde Zondagsscholen op Gereformeerde Grondslag, actief betrokken geweest bij het ontwikkelen van de lesmethodes voor kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar”, aldus de gemeente in een persbericht. ,,Met deze eenvoudige lesmethode krijgen kinderen de teksten en psalmverzen met vertelschetsen aangeboden.”

De gemeente schrijft verder over haar: ,,In de lessen staat naastenliefde centraal en daarmee geeft zij de kinderen maatschappelijke verantwoordelijkheid. Inmiddels zijn er al verschillende generaties onderwezen door mevrouw le Fèbre-Ockerse en is zij een begrip en een absoluut voorbeeld in Harskamp.”

RUTH

Naast haar inzet voor de zondagsschool is Le Fèbre-Ockerse al 39 jaar betrokken bij de Christelijke bibliotheek Ruth binnen de Hervormde Gemeente van Harskamp. Vanaf het allereerste uur in 1984 maakt zij deel uit van de commissie die zich bezighoudt met het reilen en zeilen binnen de bibliotheek. ,,Met haar empathische vermogen weet zij wat er speelt in de levens van de 42 vrijwilligers en bezoekers van de bibliotheek en brengt zij zo nodig ook bezoeken aan huis.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie