Afbeelding
KNMP

Apotheker wint innovatieprijs met eigen podcast

9 maart 2021 om 14:30 Mensen

BENNEKOM De Zorginnovatieprijs gaat dit jaar naar Harm Geers van Service Apotheek Bennekom. Met zijn Apothekers Podcast wil Geers patiënten informeren over de positieve effecten van geneesmiddelen. De uitslag werd dinsdag bekendgemaakt door initiatiefnemer de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). De apotheker heeft 10.000 euro gewonnen met zijn podcast. 

De podcast is sinds oktober 2020 in de lucht. Geers begon ermee omdat hij merkte dat patiënten zijn verhaal eigenlijk graag nog eens zouden willen horen. ,,Het mooie van de podcast is dat het mensen de gelegenheid geeft om rustig, in hun eigen tijd te luisteren”, aldus Geers. ,,Bijvoorbeeld tijdens het wandelen of het onkruid wieden.” 

Geers heeft al verschillende onderwerpen behandeld in zijn podcast, waaronder ‘medicatie na een hartinfarct’ en ‘de reis van het geneesmiddel door het lichaam’. Rode draad in de ongeveer 25 minuten durende afleveringen is steeds dat geneesmiddelen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, ,,hartstikke veilig zijn”.  

De afleveringen zijn gratis te beluisteren, onder andere via Spotify.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie