Afbeelding
Gemeente Ede

Jan Hilgerspenning voor Evert Mosterd

26 juni 2023 om 11:18 Mensen

HARSKAMP Evert Mosterd uit Harskamp heeft afgelopen vrijdag de Jan Hilgerspenning van de gemeente Ede ontvangen. Locoburgemeester Arnold Versteeg reikte deze gemeentelijke onderscheiding uit tijdens een receptie vanwege het afscheid van Mosterd als directeur van basisschool De Zaaier in Harskamp.

Meer dan 30 jaar lang was Mosterd directeur en daarmee het gezicht van de basisschool. Naast de reguliere taken van een schooldirecteur is hij altijd zeer betrokken geweest als verbinder tussen de school en de lokale samenleving. Dankzij hem is de school nauw betrokken bij maatschappelijke activiteiten zoals de Aubade op Koningsdag en de herdenking op 4 mei. De Zaaier is een verbindende factor in het dorp en ligt in het hart van de maatschappij.

HERVORMDE GEMEENTE HARSKAMP

Naast zijn werkzame leven is Mosterd sinds 1989 actief binnen de hervormde gemeente Harskamp. Binnen deze gemeente vervulde hij diverse rollen. Zo is hij een lange periode actief geweest als ouderling, is hij diaken geweest en is hij sinds kort ouderling-kerkrentmeester. Binnen de kerkenraad was hij jarenlang scriba en lid van het moderamen. Daarnaast zorgt Mosterd als preekregelaar ervoor dat er iedere week een voorganger is die de eredienst houdt. Vanuit de kerk is hij ook actief als bestuurslid van de plaatselijke bibliotheek.

JAN HILGERSPENNING

De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. Het is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden. En een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie