Het Monteverdi Kamerkoor brengt op 17 december het programma A Christmas Carol. Geniet en zing mee.
Het Monteverdi Kamerkoor brengt op 17 december het programma A Christmas Carol. Geniet en zing mee. Paul Sijm

Kerst in de Edesche Concertzaal

Muziek

EDE Wat is er lekkerder dan je in de dagen voor kerst onderdompelen in warmte en gezelligheid. De Edesche Concertzaal heeft een aantal sfeervolle kerstconcerten in petto. Geniet op zaterdag 10 december harpiste Veronique Serpenti en het Ruysdael Kwartet. Zij nemen je mee naar het romantische Parijs van rond 1900. 

Op 17 december brengt het Monteverdi Kamerkoor een interactief programma rond ‘A Christmas Carol’. De muziek van Saint-Saëns, Mendelssohn, Debussy en Caplet creëert de ideale sfeer om even alles om je heen te vergeten. En bij kerst hoort ook een spannend verhaal. Dat verhaal klinkt in de vorm van André Caplets ‘Conte fantastique’, dat hij baseerde op Edgar Allen Poe’s verhaal ‘The Masque of the Red Death’. Tijdens een besloten feest in een oud kasteel blijkt zich onder de bezoekers een ongenode gast met een rood masker te bevinden. Na middernacht wordt hij ontmaskerd. Wat er dan gebeurt vertelt Caplet met zijn muziek.

SERPENTI & RUYSDAEL KWARTET Veronique Serpenti is één van de meest vooraanstaande klassieke harpisten. Je beluistert haar op allerlei soorten podia. Zo speelt ze regelmatig met het Radio Filharmonisch Orkest, maar ook op het kamermuziekpodium kom je haar vaak tegen. Zo treedt ze onder de noemer van het Berghout Ensemble op met grootheden uit de Nederlandse kamermuziek, zoals klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. In de Edesche Concertzaal omringt Veronique Serpenti zich met één van Nederlands beste kwartetten, het Ruysdael Kwartet. Dit seizoen viert dit ensemble zijn vijfentwintigste verjaardag. Wat dit kwartet uniek maakt is de hechte muzikale band tussen de musici. In de loop der jaren leverde dat talloze lovende kritieken op. Recentelijk omschreef de Volkskrant het ensemble nog als een “toverdoos van kleuren en sferen.”

A CHRISTMAS CAROL Het Monteverdi Kamerkoor brengt je op 17 december in kerststemming met ‘A Christmas Carol’. Met de mooiste Christmas Carols en sfeervolle vertellingen neemt het koor je mee naar het Engeland van Charles Dickens. Wat is er mooier dan genieten van schitterende koormuziek en daarbij ook zelf een paar coupletten van bekende kerstliederen mee te zingen? Tijdens dit concert gebeurt het allemaal. Kerst 2022 begint in de Edesche Concertzaal!

SCANDINAVISCH WINTERCONCERT In aanloop naar deze twee kerstconcerten brengen sopraan Karin Strobos en het Ciconia Consort op 26 november een hartverwarmend winterconcert. Donkere met sneeuw bedekte bossen en helder fonkelende sterren aan de hemel. Maar ook knus verlichte kerkjes waarin de mensen warmte en geborgenheid zoeken. Dat is advent in Scandinavië. Strijkorkest Ciconia Consort neemt je mee op een winterse tocht door Denemarken, Noorwegen en Finland. Geniet van Griegs Holberg Suite en de hartverwarmende Serenade van Max Bruch. Sopraan Karin Strobos laat met liederen van Rautavaara het Finse Noorderlicht in de Edesche Concertzaal stralen. Neem alvast een voorschot op de sfeervolle dagen rond kerst.

KAARTEN BESTELLEN Bestel kaarten via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Boek en Buro Ede, de Edesche Concertzaal of voorafgaand aan het concert.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie