Organisatie Sunday Blues Ede: Xander Haalboom (SBE), Sam Kersten, Tonny van Brummelen, Luuk Eggels.
Organisatie Sunday Blues Ede: Xander Haalboom (SBE), Sam Kersten, Tonny van Brummelen, Luuk Eggels. Henny Jansen

Ritmische voetjes bij Sunday Blues Ede

21 maart 2023 om 23:45 Muziek

EDE Zoals vele evenementen heeft het enkele jaren stilgelegen, maar zondag 2 april is het zover. Bij de liefhebbers gaan de grote tenen weer op en neer tijdens de zeventiende editie van Sunday Blues Ede. Vanaf 16.00 uur staan vijftien acts in evenzovele horecagelegenheden op de podia.

Tonny van Brummelen is een man van het eerste uur. In 2004 organiseerde hij, samen met Cees Pieters van het toenmalige Café de Schout, de eerste versie. Toen nog op donderdagavond en alleen op het Museumplein.

,,Blues is het ideale muziekgenre voor live muziek in cafés”, kijkt Van Brummelen terug naar het idee van het tweetal. ,,Sfeervol en breed toegankelijk. Na een keer of vier trad Cees terug en gingen we verder op zondagmiddag.”

NIEUWE TOEKOMST

,,Willem Glijn en de helaas overleden Jan Mulder namen het stokje met succes over. Zondag bleek een succes. Misschien wel het beste idee van het bluesevenement ooit. Willem heeft er heel veel voor gedaan. Ik geef het je te doen. Zeventien cafés toen met vaak hun eigen regeltjes. Soms ook met een andere muziekvoorkeur, zodat ook de bands geregeld moesten worden. Hij heeft er een zeer goede draai aan gegeven en er voor gezorgd dat het een succes werd en bleef.”

Na drie door corona bluesvrije eerste zondagen van april lijkt Sunday Blues Ede klaar voor een nieuwe toekomst. ,,De laatste jaren deed Willem Glijn de organisatie samen met Guus Wijnsouw. Geen idee waardoor die samenwerking eindigde”, legt Tonny van Brummelen, tevens eigenaar van Biercafé Substitute, uit. ,,Er was geen opvolger, waardoor we in contact kwamen met Xander Haalboom van Stichting Binnenstadsmanagement Ede. Een enorme steun. Vooral met publiciteit en zo.”

PENDELTREINTJE

De vijftien deelnemende horecagelegenheden zijn te vinden in de omgeving van het Museumplein, markt, Halte en Breelaan. ,,We willen in de toekomst graag weer groeien”, licht Van Brummelen de ambities toe. ,,Ook bijvoorbeeld door cafés als De Bospoort en Flannagan’s weer bij het evenement te betrekken. Mooi zou het zijn dat er dan ook weer een pendeltreintje rijdt, maar dat zijn kostbare zaken. We hebben meer sponsors nodig.“

,,We hopen dat Sunday Blues Ede in de toekomst weer even succesvol wordt als in de tijd dat Willem en Guus het organiseerden. Evenaren zou al een hele prestatie zijn. En we hopen op mooi weer natuurlijk. Zodat ook de wat minder fanatieke bluesliefhebber kan genieten van een plekje op de terrassen.”

Wat niet zal veranderen zijn volgens Van Brummelen de tijdstippen. ,,Van vier tot acht vinden we ideaal. We mikken op een regionaal muziekevenement. Na achten is er nog ruimte voor een hapje eten en de reis, eventueel met de trein voor de deur, richting huis. We denken dat velen op maandagmorgen weer fit willen zijn.”

In Ede Stad van woensdag 29 maart een overzicht van de deelnemende muzikanten, horecagelegenheden en een routekaartje.

Door Henny Jansen

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Henny Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie