Wereldpianist Luis Fernando Pérez maakt zijn Nederlandse debuut in de Edesche Concertzaal
Wereldpianist Luis Fernando Pérez maakt zijn Nederlandse debuut in de Edesche Concertzaal Marine de Lafregeyre

Wereldpianist Luis Fernando Pérez maakt zijn Nederlandse debuut in de Edesche Concertzaal

17 maart 2023 om 13:05 Muziek

EDE De Spaanse pianist Luis Fernando Pérez maakt op zaterdag 1 april zijn debuut in de Edesche Concertzaal.

Niet eerder speelde hij in Nederland. ,,Dat is best gek, want Pérez geldt als een van de grootste Spaanse pianisten van dit moment. Op zijn 46e draagt hij al de eretitel legendarisch en schaart muziektijdschrift Gramophone hem onder de grote namen uit de Spaanse muziektraditie, onder wie Esteban Sanchez, Alicia de Larrocha en Rafael Orozco’’, aldus de Edesche Concertzaal.

Aan het begin van de lente neemt Luis Fernando Pérez het publiek mee naar het zonnige zuiden van Spanje. Met de onschuldige Scènes d’Enfants van Federico Mompou en het vurige El Amor Brujo van Manuel de Falla, laat Pérez twee verschillende kanten van zijn pianistenhart spreken. Aan de hand van Albéniz’ Iberia maken de luisteraars een muzikale rondreis door het Andalusië, compleet met flarden uit hartstochtelijke flamenco’s, zigeunerdansen en religieuze liederen. Pérez maakt zijn recital compleet met een selectie uit de Preludes van Rachmaninov.

KAARTEN

Kaarten zijn te bestellen via: tickets.edescheconcertzaal.nl/t1650. Het concert begint om 20.00 uur. Kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis entree. Studenten betalen 9 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie