Afbeelding
Gemeente Ede

'63 nieuwe woningen impuls voor Parkweg'

30 juni 2020 om 11:38 Nieuwbouw

EDE De karakteristieke Parkweg in Ede-Zuid krijgt met 63 nieuwe appartementen een nieuw uiterlijk. De afgelopen jaren is er al flink gebouwd aan het opknappen van oude panden, het verbeteren van gevels en het bouwen van nieuwe woningen. Nu komt ook de bouw van de kop van de Parkweg, het deel dat het dichtst bij station Ede-Wageningen ligt, in zicht: er komen 63 vrije sector huurwoningen en een ondergronds parkeergarage. 

Wethouder Peter de Pater is blij met deze stap: ,,De Parkweg vormt een historische plek voor Ede. Ik ben blij dat we dit gebied zo’n kwaliteitsimpuls kunnen geven. Ede blijft groeien als aantrekkelijke woonstad.”

AANSLUITING Stedenbouwkundig is het nieuwe gebouw volgens de gemeente zo ontworpen dat het langs de Parkweg aansluit op de hoogte van de bestaande bebouwing. Hoe dichter bij het Zuidplein van het station Ede-Wageningen, hoe hoger het gebouw. Voordat de nieuwbouw start, worden eerst drie oude, leegstaande gebouwen gesloopt.

LEVENDIG GEBIED Bijna 10 jaar geleden stelde de gemeente Ede het plan op voor de nieuwe Parkweg. Doel is om de Parkweg tot een levendig en gemengd gebied te maken, waarin gewoond, gewerkt, gewinkeld en uitgegaan wordt. In fases is er flink gewerkt, gebouwd en geïnvesteerd, aldus de gemeente. In 2012 werd het bestemmingsplan onherroepelijk. Inmiddels zijn er twee plandelen gereed en twee in uitvoering. Het laatste grote bouwproject gaat nu ook van start. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie