De Vuurvogel kreeg eerder dit jaar het vignet 'gezonde school' uitgereikt door wethouder Leon Meijer.
De Vuurvogel kreeg eerder dit jaar het vignet 'gezonde school' uitgereikt door wethouder Leon Meijer. Gemeente Ede

Nieuw schooljaar De Vuurvogel in gasvrij gebouw

1 december 2020 om 16:30 Onderwijs

EDE Goed nieuws voor de vrije school De Vuurvogel. Vanuit de rijksoverheid is subsidie verkregen om het gebouw gasloos te maken. Platform 31, uitvoerder en begeleider voor de rijkssubsidieregeling aardgasvrij, vindt dat het voorgestelde plan binnen de kaders van de subsidie past. Begin vorig jaar zijn schoolbestuur, school en gemeente begonnen met het voorbereiden en ontwikkelen van een plan voor de vernieuwbouw van het schoolgebouw aan de Nachtegaallaan in Ede. Het college stemt in met het bouwplan en het budget.

De Vuurvogel is één van de elf scholen in Nederland waar met subsidie wordt toegewerkt naar een gasloos en energiezuinig tijdperk. Vastgesteld wordt dat het gebouw na 65 jaar een noodzakelijke vernieuwing ondergaat. Dat brengt wel mee dat de school tijdelijk gaat verhuizen. In de kerstvakantie worden de schoolspullen overgebracht naar de Oranjelaan in Ede.

MONUMENT Het schoolgebouw is een gemeentelijk monument en wordt volledig gerenoveerd. Alle klassen krijgen deuren naar buiten, aldus schoolleider Maartje ter Beek. ,,Zo kunnen wij onze grote pleinen betrekken bij het onderwijs. Na de verbouwing zetten wij deze deuren graag wagenwijd open om nog meer leerlingen te kunnen betrekken bij ons onderwijs.” Volgens planning duurt de renovatie een half jaar, zodat september 2021 het nieuwe schooljaar kan worden begonnen in een ,,compleet opgeknapt gebouw.” 

De Vuurvogel is een kleinschalige school met ongeveer 120 leerlingen, zes klassen, een peutergroep en buitenschoolse opvang. ,,Naast alle kerndoelen van de basisschool bieden wij een breed aanbod aan vormende vakken en kunstzinnige activiteiten, geïnspireerd vanuit het leerplan van de vrije school.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie