Afbeelding
Gemeente Ede

Acht Edese restaurants doen mee aan 'Restaurants van Morgen'

27 augustus 2019 om 11:01 Overig

EDE Acht Edese restaurants doen mee met 'Restaurants van Morgen'. Dit initiatief helpt restaurants om voedselverspilling tegen te gaan, verantwoord in te kopen en te werken aan de keuze voor de ingrediënten op het bord. De gemeenten Ede, Wageningen, Nijkerk, Veenendaal, Rhenen, provincie Gelderland en de Regio Foodvalley ondersteunen het initiatief. 

De acht deelnemende restaurants uit Ede krijgen allemaal begeleiding vanuit Greendish. De deelnemers ontvangen informatie over onderwerpen zoals duurzame vis, hergebruik van grondstoffen en zout, suiker en vet. Verder kunnen de restaurants via een webinar met elkaar en Greendish ervaringen uitwisselen. Ook wordt er momenteel een workshop georganiseerd voor alle deelnemers over duurzame vis. Twee restaurants, Steakhouse Amadeus en Stadscafé Oscar, krijgen intensieve begeleiding. De eigenaren en medewerkers van deze restaurants krijgen persoonlijke begeleiding om doelen te stellen voor duurzamer ondernemen en het serveren van gezonde maaltijden. Verder doen ze mee aan workshops en krijgen ze persoonlijke begeleiding van een chef. In Ede nemen deel: Stadscafé Oscar, Steakhouse Amadeus, Dixie's, Rode Peper & Basilicum, Café 100, RUIG Drinks & Bites, Restaurant Buitenzorg en De Bourgondiër Eten en Drinken.

Wethouder Leon Meijer: ,,Een prachtig initiatief van Greendish en Natuur en Milieu om restaurants mee te nemen in het werken aan gezond en duurzaam voedsel. De enthousiaste reactie van de restaurants laat zien dat ze graag hun steentje bijdragen aan belangrijke thema's als voedselverspilling, de reductie van CO2-uitstoot en het gebruik van duurzaam vlees."

In totaal doen 23 van de 94 benaderde restaurants in Regio Foodvalley mee aan dit project.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie