Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (48)

21 april 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 26 april 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 48’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 47:  Ede, Stevinlaan: ‘hangplekcontainer’ in 2011.

Winnaar: Fred Daling, Ede.                  

LEZERS MAILDEN OOK:

Henny Heesakkers: deze container staat in ede wijk rietkampen voor de jeugd.

Esther ter Horst (Ede); dit was een jeugdhonk/zeecontainer. Deze stond op de hoek van de Stevinlaan en het Statenpad in de Rietkampen in Ede.

Herma Bos (Ede): op de foto is een container te zien die dient als hangplek voor de jeugd. Deze staat op het industrieterrein van Ede, tussen het bedrijf Toyota heftrucks en het fietspad (richting de brug over de snelweg) in.

Colinda Geurtsen (Ede) De foto van deze week is gemaakt op de weg ‘naast de snelweg’. Hoe deze weg heet, weet ik eerlijk gezegd niet, maar je komt er via het Statenpad. Als je op het Statenpad fietst/loopt sla je halverwege de vijver rechtsaf. Daar zit een helling naar beneden. Aan de rechter kant staat dit chilhokje voor jongeren. Voor dit hokje is er ruimte voor vrachtwagens om te draaien. 

David Hengeveld: op de foto is te zien een (bewerkte) container die functioneert als hangplek voor de lokale jeugd. Deze staat op de Stevinlaan in de wijk Rietkampen. Op de foto is te zien de oude jongeren hang plek aan de rand van de wijk Rietkampen tegen het industrieterrein aan, geplaatst aan de Stevinstraat. Helaas wist ook deze hufter proef ingericht en omgebouwd Container niet aan de sloop door jongeren te ontkomen. Nu staat op deze plek een betonnen bank met halve ovale overkapping.

Manuela Bravenboer: op de foto is te zien de oude jongeren hang plek aan de rand van de wijk Rietkampen tegen het industrieterrein aan, geplaatst aan de Stevinstraat. Helaas wist ook deze hufter proef ingericht en omgebouwd Container niet aan de sloop door jongeren te ontkomen. Nu staat op deze plek een betonnen bank met halve ovale overkapping.

Henk Kranenburg (Ede): Zeecontainer, hangplek voor de jeugd. De zeecontainer is geplaatst aan de westelijke rand van de wijk Rietkampen aan de Stevinlaan in Ede.

Fleur de Rijk (Ede): mijn antwoord voor de fotoquiz van week 47 is dat de foto is gemaakt op het (toenmalige) vrachtwagen keerpunt aan de Stevinlaan in Ede. Op de afbeelding is de toenmalige hangplek voor jongeren te zien. 

Henri van Veldhuisen (Ede): op de foto zien we de voormalige omgebouwde zeecontainer voor hangjongeren in de wijk Rietkampen. Locatie was aan de Stevinlaan, nabij het Statenpad. Ten tijde van de plaatsing leidde dat tot ongenoegen in de buurt omdat zij hierdoor extra overlast van hangjeugd ondervonden. Ondertussen verdwenen en staat er nu een betonnen halve maan als vervanging (zie foto 3).

Oplossing fotoquiz 47:  Ede, Stevinlaan: ‘hangplekcontainer’ in 2011.
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie