Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (50)

5 mei 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 10 mei 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 50’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 49: Bennekom, vleermuizenkelder/voormalige ijskelder achter kasteel Hoekelum.

Winnaar: Miranda Oostra, Bennekom.           

LEZERS MAILDEN OOK:

Gerdie Mostert-Van Omme: muur van mussert op de goudsberg in Lunteren.

Lennert de Heer (Bennekom): volgens mij is de foto genomen op het landgoed Hoekelum, achter het landhuis is deze ingang. En wat er achter het hek is heb ik altijd al willen weten... Ben benieuwd. 

Hetty Meurs (Ede): naar mijn mening is dit een schuilplaats uit de oorlog als onderdeel van het verscholen dorp. 

Carmen van der Steen (Ede): nou, dat is grappig. Onlangs ben ik met mijn vriendin met onze wekelijkse wandeling naar Landgoed Hoekelum gelopen vanaf Kernhem en kwamen daar dit leuke plekje tegen: het is de ijskelder in de buurt van de Hoekelumse Spreng.
 

Hugo Eekhof (Ede): De foto van 28 april jl. op de site van Edestad.nl is de oude ijskelder achter kasteel Hoekelum in Bennekom. Momenteel is de kelder vooral in gebruik als overwinteringsplaats voor vleermuizen.

Lourens de Graaf (Ede): deze vleermuizenlocatie is te vinden bij kasteel Hoevelaken.

Ida Scholten (Ede): Hoekelum: ijskelder in Bennekom. Edeseweg 124. Bouwjaar: 1700-1800. Publicatie: 20030310. Rijksmonument ID: 514054.

Lieve Bats (Ede): Ik denk dat het in het horapark tegenover kasteel Hoekelum is.

Evert Blankespoor (Stroe): muur van Mussert, Lunteren. 

Justin Modder (Ede): De oplossing van Fotoquiz 49 is de voormalige ijskelder/bunker bij Kasteel Hoekelum. Hier werd vroeger bederfelijk voedsel gekoeld bewaard en nu is het ook een fijne plek voor vleermuizen. 

Henk Kranenburg (Ede): op de foto van fotoquiz nr 49 is de bakstenen ijskelder te zien welke te vinden is op het landgoed van kasteel Hoekelum aan de Edeseweg 124 te Bennekom.

Margriet van Wely (Bennekom): op de foto zie je de ijskelder die achter kasteel Hoekelum staat. Er ‘wonen’ nu vleermuizen, maar vroeger werden hier etenswaren en drank bewaard.. Het is een soort voorloper van de koelkast.

Agnes van Aggelen: ijskelder van kasteel Hoekelum in het bos daarachter. Wij van de loopgroepen van Atletiek Vereniging Climax kennen al die paadjes als onze broekzak. Ook al lopen we er al heel lang niet meer in groepsverband.????.

Oplossing fotoquiz 49: Bennekom, vleermuizenkelder/voormalige ijskelder achter kasteel Hoekelum.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie