Afbeelding
Leon Verbakel

ZVV Ede verliest eerste topper tegen ZVV Eindhoven

5 maart 2022 om 09:47 Overig

EDE Koploper ZVV Ede heeft in de eerste divisie de topper tegen ZVV Eindhoven met 2-3 verloren. Dat betekent dat de Edenaren voorlopig naar de tweede plaats zakken.

Eip Janssen

De achterstand op ZVV Eindhoven is een punt maar de Edese zaalvoetballers hebben nog een wedstrijd te goed. De derde kanshebber op de titel en promotie is ZVG/Gagemax dat er virtueel het beste voorstaat. ,,Dat is onze volgende tegenstander. ZVV Ede heeft een verliespunt meer dus een cruciale wedstrijd volgende week vrijdag (11 maart, red.) in Gorinchem”, laat Leon Verbakel weten. In de eerste divisie zijn er dus drie ploegen die de strijd om het kampioenschap aan te gaan. In de eerste topper van het seizoen ging het mis voor ZVV Ede. De ploeg van coach Anouar Tighadouini kwam via Mohammed Hazzat op aangeven van Ilias Joubid op voorsprong tegen ZVV Eindhoven (0-1). Hazzat had nog een goede kans de 0-2 te scoren maar kwam een teenlengte te kort. ,,In een eerste helft waarin beide ploegen de organisatie goed op orde hadden vielen verder geen doelpunten. De mogelijkheden waren er wel. Beide ploegen schoten op de paal”, ging Leon Verbakel verder.

Halverwege de tweede helft was Ino Wolters dicht bij een grote Edese voorsprong. Maar het was weer ‘net niet’. Daarna zette Serhat Koc voor de thuisclub de gelijkmaker vanuit een hard schot van afstand op het scorebord: 1-1. Vanaf dat moment ging het Eindhovense publiek vol achter hun ploeg staan en dat gaf ZVV Eindhoven vleugels. ,,De 2-1, vrij snel na de gelijkmaker was een minder moment van de Edese doelman Alpay Yuzgec. Maar het antwoord van ZVV Ede volgde meteen. Mohammed Hazzat schoot de 2-2 vol in de kruising”, had Verbakel genoteerd. De winnende treffer viel verrassend rechtstreeks uit een vrije trap die er in eerste instantie niet gevaarlijk uit zag: 3-2. Hoewel ZVV Ede nog aandrong was de gelijkmaker niet meer haalbaar. Ook de tactische keuze van coach Anouar Tighadouini om met een meevoetballende keeper aan te treden kon het tij niet meer keren.

,,Deze nederlaag snel vergeten en tegen medeconcurrent ZVG/Cagemax in de titelrace blijven”, keek Verbakel tot besluit vooruit. De wedstrijd in Gorinchem tegen ZVG/Gagemax begint vrijdagavond om 21.30 uur.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie