Afbeelding
Theo Beumer

ZVV Ede heeft geen kind aan hekkensluiter LZV/Kuypers

11 februari 2022 om 23:12 Voetbal

EDE Koploper ZVV Ede heeft in de eerste divisie zaalvoetbal een solide 5-1 zege geboekt op hekkensluiter LZV/Kuypers Hair&Wellness. Na deze winst is de ploeg van coach Anouar Tighadouini na acht wedstrijden nog altijd zonder puntverlies in de eerste divisie. 

,,De eredivisie lonkt, maar er moeten nog heel wat hobbels overwonnen worden. Tegen de uitspelende ploeg uit Lichtenvoorde werd alvast een eerste horde genomen. De knappe oefenzege op landskampioen Hovocubo van een paar weken terug (2-0) heeft ZVV Ede vertrouwen gegeven, zo bleek meteen in de eerste helft”, opent ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel. Binnen 70 seconden spelen pegelde Mohammed Hazzat de 1-0 binnen in een rebound. De toeschouwers in de Van der Knaaphal veerden op, want ze zagen hun ploeg scherp aan de wedstrijd beginnen. Hoewel LZV/Kuypers Hair&Wellness wel degelijk een aantal kansen kreeg, hadden de Edenaren controle over de wedstrijd. Na een rustige fase was het zes minuten voor rust de beurt aan aanvoerder Mitchell Snetselaar. Hij punterde de bal eenvoudig binnen: 2-0. 

,,Nog voor rust viel ook de 3-0 van Achraf Benahmed en was de wedstrijd zo goed als beslist. In de tweede helft bleven de kansen komen. Een aantal keren werd de lat geraakt, maar na een voorzet vanaf de zijkant van Ilias Joubid tikte Achraf Benahmed zijn tweede doelpunt (4-0) binnen”, glunderde de ZVV Ede preses. ZVV Ede combineerde er bij vlagen lustig op los; de haperende ploeg uit Lichtenvoorde kwam er niet meer uit. De 5-0, negen minuten voor tijd, was een fraaie: uit een corner kwam Hazzat goed voor zijn man en kon hij de bal binnenschuiven. De 5-1 (kopbal) viel nog wel en daar zal vooral de opnieuw sterk keepende Alpay Yuzgec van balen. 

,,Door de 5-1 eindstand blijft ZVV Ede uiteraard koploper in de eerste divisie en mag het heel, heel voorzichtig gaan dromen van een entree in de hoogste divisie van het zaalvoetbal in Nederland. Komende vrijdag wordt de wedstrijd bij het op de tweede plaats staande ZVG/Gagemax in Gorinchem een kraker. ZVV Ede kan daar een volgende stap naar succes zetten. 

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie