Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (98)

8 juni 2022 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 13 juni 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 98’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 97: Ede, ‘dikke’ ENKA-schoorsteen.

Winnaar:  Metha Helms, Ede. 

MEER REACTIES VAN LEZERS:

Elma de Jong - Helsloot (Ede): Uitkijktoren De Koepel Lunteren.

J. Scheepstra (Den Haag): We zien hier de grote Enka fabrieksschoorsteen op wat tegenwoordig het Grote Schoorsteenplein heet, in Ede.

Paul Brink (Ede): Vanuit mijn thuiswerkplek kijk ik door mijn raam uit op ‘De Dikke’. De dikke is het grote broertje van de dunne, beide schoorstenen die zijn blijven staan als industrieel erfgoed na het sluiten van de Enkafabriek. De dikke is inmiddels voor het grootste deel gerestaureerd, maar de onderste meters nog niet, welk deel dus te zien is op de foto. De dikke staat op het Enkaterrein, op het Grote Schoorsteenplein in Ede.

Herm-Jan Oudijn (Ede): Antwoord: de grote Enka toren aan het Grote schoorsteenplein.

 Laronald Tanklein (Amsterdam): Schoorsteen - ENKA. 

Rogier Elbertsen (Lunteren): Oude schoorsteen ENKA terrein. 

Anton Kanis: De foto is van de schoorsteen op het Enkaterrein. 

Jaap Hammink: Deze foto is van één van de gas-afvoer aansluitingen op “De Dikke”; de grote schoorsteen van de voormalige ENKA fabriek. Dit heet nu tegenwoordig het “Grote schoorsteenplein”.

Bert van de Hoeve: Onderkant huidige dikke schoorsteen ENKA  op het enka-complex.

Dick Klein Geltink (Ede): De oplossing van de fotopuzzel  in EdeStad van woensdag 1 juni  is volgens mij  de grote schoorsteen op het Enkaterrein, nu omgeven door woningen.

Willy Aalbers (Bennekom): Schoorsteen pijp op het nieuwe Enka terrein rondom de nieuwe woningen in Ede.

Henri van Veldhuisen (Ede): Op de foto van fotoquiz 97 zien we 1 van de verschillende inlaten van de Grote Schoorsteen in de wijk Enka. (Grote Schoorsteenplein). Dit is een fabrieksschoorsteen gebouwd in 1927 door de toenmalige AKU fabriek en gebruikt om de gassen uit de spinnerij af te voeren. Ook bekend als “de Dikke”.

Oplossing fotoquiz 97: Ede, 'dikke' ENKA-schoorsteen.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie