Afbeelding
Foto door form PxHere

Adoptie laadpaal thuis in Nederland in een stroomversnelling

10 februari 2021 om 13:53 Partnercontent

Nederland doet het goed op het gebied van elektrisch rijden. We hebben in ons land de meeste laadpalen per kilometer wegdek. Ontzettend handig, maar een laadpaal thuis blijft de voordeligste optie als je een elektrische auto rijdt. Manfred Klumpenaar, CEO van 50five en Groenopladen.nl, gelooft dat de adoptie van nieuwe slimme technologieën zoals laadpalen versneld kan worden door zoveel mogelijk kennis erover te delen met de consument. 

Advies en installatie van laadpalen

Manfred Klumpenaar afkomstig uit de regio Ede is CEO van de 50five Group, een install tech bedrijf in Eindhoven, Brussel (BE) en Chesterfield (UK), gespecialiseerd in e-mobility en slimme klimaatoplossingen. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 20.000 succesvolle installaties volledig geleverd met dank aan digitale dienstverlening zoals de50five Pro app en 50five GO app, te vinden in de appstores. Onderdeel hiervan is de website e-mobility, een van de meest succesvolle projecten van het bedrijf. Zo werd de website in 2020 nog bekroond met de titel “Beste SEO B2B Case van Nederland” tijdens de Dutch Search Awards. Klumpenaar: “We geven onafhankelijk advies over welke laadpaal bij jouw situatie past in de vorm van uitgebreide informatievoorziening en een volledig digitaal proces. Na overeenstemming over een offerte op maat komt een van onze zelf opgeleide installateurs de laadpaal thuis of bij een bedrijfspand installeren. Wij merken dat klanten het lastig vinden om zowel goede informatie te vinden voor hun persoonlijke installatie én een partij die een deskundige installatie kan verzorgen. Het is onze doelstelling deze volledige klantenreis digitaal af te dekken om zo tevreden klanten te hebben die precies weten wat ze nu precies krijgen én direct volledig ontzorgd worden bij de deskundige installatie. Daarnaast kunnen we onze klanten met onze slimme software bij vragen en storingen ondersteunen”

Geen overbodige luxe

Klumpenaar legt uit dat - ondanks het feit dat Nederland voorop loopt met openbare laadpunten - een eigen laadpaal geen overbodige luxe is. Het aantal elektrische auto’s blijft namelijk ook stijgen, waardoor je wachtrijen bij openbare laadpunten kunt verwachten. “Daarnaast is het veel efficiënter om je auto ‘s nachts thuis aan de lader te leggen. Je kunt dan iedere ochtend zorgeloos op pad met een volle accu,” vertelt Klumpenaar. “Een andere goede oplossing is een laadpaal bij je kantoor, zodat je je auto kunt opladen terwijl je aan het werk bent. Als bedrijf kan daar zelfs een interessant verdienmodel aan zitten wanneer klanten regelmatig bij je op komen laden. We helpen hier graag bij” Ook in Ede heeft het bedrijf al enkele installaties verzorgd, zowel bij particulieren thuis als zakelijk.

Beter voor je portemonnee

“Thuis of op kantoor laden is niet alleen efficiënter dan openbaar laden - doordat je niet hoeft te wachten - maar het is ook beter voor je portemonnee,” stelt Klumpenaar. “In eerste instantie is het aanschaffen en laten installeren van een laadpaal een investering, maar die investering is relatief snel terugverdiend.” Thuisladen kost namelijk ongeveer 23 cent per kWh, terwijl openbaar laden gemiddeld 41 cent kost en snelladen zelfs 60 cent (bron: ANWB). Wanneer er ook nog eens zonnepanelen aangelegd zijn, is het zelfs mogelijk de auto bijna gratis op te laden met een lader die daarvoor geschikt is. Bovendien geeft dat nog eens een extra boost aan de duurzaamheid van de auto. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie