Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Archief BDUmedia

Wethouder Hoefsloot opent eerste laadplein in Ede

18 september 2020 om 16:02 Verkeer en vervoer

EDE Wethouder Lex Hoefsloot van duurzaamheid, klimaat en milieu heeft vrijdagochtend 18 september het allereerste laadplein van Ede geopend. Het is voor het eerst dat in Ede zo’n plein in gebruik wordt genomen. Tot nu toe ging het om enkele laadpalen met 2 aansluitingen verspreid over de stad. Met dit laadplein komt de gemeente tegemoet aan het toenemende aantal elektrische auto’s.

Hoefsloot over het laadplein: “Als gemeente stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s. Deze zijn schoner, stiller en bovendien zuiniger in het gebruik. Elektrisch rijden is ook duurzamer omdat alle openbare laadpalen in Ede groene stroom uit zon en wind opgewekt in Nederland leveren.”

Het laadplein bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het Kuiperplein en is te gebruiken door alle e-rijders. Inwoners, ondernemers en centrumbezoekers kunnen hier hun elektrische auto opladen. Voor het laden worden kosten in rekening gebracht. Ook moet men gewoon parkeergeld betalen of een geldige parkeervergunning hebben. Het laadplein wordt geëxploiteerd door de firma Allego.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie