Afbeelding
Schoorsteen vergroten door Diamant

De schoorsteen vergroten: een gepatenteerd systeem met prachtige resultaten

29 oktober 2021 om 09:11 Partnercontent

Een schoorsteen uitboren door middel van een schoorsteenboorfrees, dat is een techniek waar een uniek patent op zit. Het gaat om een revolutionaire aanpak, waarbij de innerlijke structuur van het rookkanaal wordt aangepast. Het resultaat hiervan is dat zelfs bij hele oude woningen alsnog een moderne kachel of open haard kan worden geplaatst. Deze methode heeft enorme voordelen voor het comfort dat je kan ervaren in je eigen woning. Zo geniet je van de uitstraling van een klassieke woning uit de jaren 30 of 40, zonder dat je daarvoor aan comfort hoeft in te leveren.

De vele voordelen van deze gepatenteerde methode gaan echter nog verder, en hebben een positief effect op een woning. Hieronder enkele voordelen:

Minder rook in huis

Je schoorsteen vergroten zorgt ervoor dat je minder last zult hebben van rook in je woonkamer, aangezien de rook gemakkelijker en sneller door het rookkanaal weg kan. En dat komt het wooncomfort natuurlijk alleen maar ten goede.

Duurzaam wonen is troef

Daarnaast zorgt het frezen van een schoorsteen er ook voor dat een rookkanaal een stuk langer goed zal blijven functioneren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de duurzame, corrosiebestendige mantelbuis de structuur van het kanaal zelf beschermt. Na het frezen van het rookkanaal wordt er namelijk een speciale buis in de schoorsteen geplaatst.

Minder stof en vuil in het kanaal zelf

Ten slotte is je schoorsteen vergroten door middel van een schoorsteenboorfrees interessant, aangezien er op die manier minder stof en vuil in het kanaal blijft hangen. Daardoor zal de schoorsteen minder vaak onderhouden en geveegd hoeven worden. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Wanneer een schoorsteenkanaal is vergroot wordt er zoals gezegd een flexibel rookkanaal aangelegd in de bestaande schoorsteen. Door middel van de grotere diameter en dit vernieuwde rookkanaal trekt de schoorsteen meer en functioneert deze beter. Wil u meer informatie over deze gepatenteerde techniek? Bekijk dan de website van Diamant Schoorsteentechniek

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie