Afbeelding
Foto door Magda Ehlers via Pexels

Jouw elektrische hulp: de grasmaaier!

Partnercontent

Een klusje waar veel mensen geen zin in hebben: in de tuin bezig zijn. De bladeren moeten weggeveegd worden, het onkruid moet tussen de tegels worden weggehaald en het gras moet gemaaid worden. De tuin netjes maken is een fysiek klusje, maar het moet wel regelmatig gebeuren.

Als er bijvoorbeeld vrienden op bezoek komen om te borrelen, dan wil jij natuurlijk wel graag de tuin netjes hebben! Met behulp van een Stihl grasmaaier wordt het fysieke werk van grasmaaien van je overgenomen.

Ervaar het gemak van een accu grasmaaier en geniet van jouw nette tuin!

Maaien maar!

Een tuin is een fijne bijkomstigheid als je een huis hebt. In de tuin kan jij helemaal tot rust komen, lekker genieten in de zon met een glas witte wijn. Daarnaast is de tuin een goede uitraas plek voor eventuele huisdieren, jouw honden of katten kunnen zich helemaal uitleven.

Ook is de tuin een plek waar jouw kinderen heerlijk kunnen spelen, ze kunnen even al hun energie kwijt. Als jij graag van jouw tuin wil genieten, dan is het belangrijk dat je jouw tuin onderhoud. Het gras bijvoorbeeld moet regelmatig gemaaid worden. Wist je dat het gras in jouw tuin vrijwel elke week gemaaid moet worden?

Het gras maaien is een fysiek klusje en kost voor sommige mensen veel energie. Een grasmaaier van Stihl biedt de oplossing. Het maakt het grasmaaien een stuk gemakkelijker. Het fysieke werk wordt van je overgenomen en daarnaast is een elektrische grasmaaier geschikt voor grote gazons.

Het voordeel van een accu grasmaaier is dat je een enorme bewegingsvrijheid hebt, je hebt geen snoer waar je rekening mee moet houden. Schaf een accu grasmaaier aan en ervaar het gemak!

Enkele tips over grasmaaien

Als je het gazon graag mooi wil houden is het belangrijk dat je op bepaalde momenten het gras niet maait. Het is beter als je het gras maait als de zon niet meer op het gazon schijnt. Als je in de brandende zon jouw gazon gaat maaien dan kan dat ervoor zorgen dat het gras kapot gaat, dit wil je natuurlijk niet laten gebeuren.

Daarnaast is het belangrijk dat je je gras maait als het gras droog is, anders wordt het gras niet goed afgesneden. Nat gras zorgt er namelijk voor dat de messen van de accu grasmaaier niet werken. Ook is het niet goed als je je gras maait als het extreem koud is, dit zorgt ervoor dat het gras bevroren is. Het beste is een temperatuur boven de 10 graden. Het is relevant dat je onderhoud pleegt aan je grasmaaier, doe dit minimaal één keer per jaar.

Zorg er ook voor dat de zijkanten van het gras netjes zijn, knip de graskanten netjes af. Een laatste tip is dat je in de herfstmaanden de bladeren van het gras moet afblazen, op die manier kan het gras niet verstikken. Dit kan je het beste doen met een bladblazer.

Maak gebruik van deze tips over tuinmachines en geniet van jouw mooie gazon!

advertentie
advertentie