Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders boeken massaal vakanties voor het voorjaar

4 februari 2022 om 07:19 Partnercontent

Al tijdens de herfst- en kerstvakantie van 2021 was zichtbaar dat Nederlandse gezinnen toe zijn aan een vakantie buiten de deur. Veel Nederlanders bleven de afgelopen twee zomers dichtbij huis, om de kans op een besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Ook voor het voorjaar worden er veel vakanties geboekt. Populair hierbij zijn onder meer de camping aan het water en een camping met enige vorm van luxe, zoals een jacuzzi of groot zwembad. Niet alleen prettig voor de volwassenen, maar zeker ook voor de kids! Zij kunnen zich er heerlijk vermaken, wat ouders de mogelijkheid biedt om even uit te rusten na een drukke periode thuis.

Kamperen nog altijd zeer populair onder Nederlanders 

Opvallend is het aantal kamperende Nederlanders, wat nog altijd zeer hoog is. Hierbij moet worden opgemerkt, dat niet iedereen voor een eigen tent kiest. Het huren van een ingerichte tent op een 5 sterren camping in Nederland is minstens zo populair. Het werd de afgelopen vijf jaar bekend onder de term glamping. Overigens wordt deze manier van kamperen niet alleen op de Nederlandse campings aangeboden. Ook in verschillende andere Europese vakantielanden worden ingerichte tenten verhuurd aan vakantiegangers. Heb jij glamping met het gezin al eens overwogen? Het geeft mensen over het algemeen een vrijer gevoel dan het huren van een vakantiehuisje of stacaravan. Zie het als het beste van beide werelden!

Nederland heeft tal van prachtige plekken te bieden 

Het is niet voor niets dat veel gezinnen voor een verblijf op een camping in Nederland kiezen. Nederland heeft tal van prachtige plekken te bieden. Fraaie natuur wordt gecombineerd met gezellige steden. Denk aan de omgeving van Utrecht, waar je onder meer de Veluwe vindt. Of wat te denken van een stad als Den Haag? Het valt goed te combineren met een aantal dagen op het strand van Scheveningen, Katwijk of bijvoorbeeld Duindorp. Vergeet niet een vers visje te scoren in de haven van Scheveningen! De diversiteit aan mogelijkheden in Nederland maakt dat je voor een ontspannen vakantie niet langer naar het buitenland hoeft te gaan.

Hopen op mooi weer in de Nederlandse zomer

Enig nadeel aan een vakantie in eigen land is de onzekerheid rond het weer. Ieder jaar hoopt men op hoge temperaturen en droge, zomerse dagen in het voorjaar en de zomer. Helaas viel dit afgelopen zomerperiode tegen. Waar het voorjaar nog erg mooi was, viel het weer in de zomerperiode zelf niet mee. Het was erg nat en relatief koud voor de tijd van het jaar. Daarbij lag het aantal zomerse dagen dit jaar veel lager dan in de jaren ervoor. Het is te hopen dat vakantiegangers de komende vakantieperiode verrast worden met zonnige, warme dagen! 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie