Afbeelding
Foto: Pixabay

Bet365 goed op weg om marktleider in Nederland te worden

22 maart 2022 om 08:45 Partnercontent

De iGaming markt is booming. Er is geen enkele markt die zó hard groeit als de online gokindustrie. Wedden op voetbal, online casino’s, er is werkelijk van alles te beleven in dit roerige wereldje. In Nederland is er een aardverschuiving geweest sinds de legalisatie vanaf 1 oktober 2021. Waar de Kansspelautoriteit begon met tien bedrijven die gelegaliseerd zouden worden, komen hier telkens weer nieuwe grote namen bij. Opvallend is dat sinds de legalisatie één naam heel snel, heel groot is geworden. Daarmee heeft hij zelfs eerdere grote namen van hun troon weten te stoten. Hiermee bedoelen we natuurlijk Bet365.

Bet365 behoort tot s ’werelds grootste online bookmaker. De bookmaker begon ooit in Engeland, maar is inmiddels al in meer dan negentig landen actief. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het aanbod van de bookmaker zeer divers is. Met name op het gebied van voetbal is er natuurlijk veel te vinden. Je kunt zowel overdag als ’s nachts een weddenschap afsluiten. Hierbij is er altijd wel een moment waarop jij je kansen kunt benutten. Daarnaast kun je hier ook terecht om virtuele sporten te volgen en weddenschappen af te sluiten.

Ook live wedden mogelijk

Nog een onderdeel wat Bet365 vooral erg populair maakt is de mogelijkheid om online een weddenschap af te leggen. Dit biedt namelijk veel voordelen. Wat direct opvalt is het enorme aanbod waar je uit kunt kiezen bij het afsluiten van een online weddenschap. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat er echt voor ieder wat wils bij zal zitten. Het is zelfs mogelijk om een onbekende voetbalclub uit een ver land te volgen en een weddenschap af te sluiten.

Live wedden is in veel gevallen een stuk gemakkelijker doordat je de wedstrijd kunt volgen. Hierdoor is het gemakkelijker om in te schatten hoe het spel zal verlopen. Wanneer tijdens een voetbalwedstrijd een zeer belangrijke speler uitvalt, kan dit het spel immers direct beïnvloeden. Dit zijn dingen waar je bij vooruit wedden niet op kunt anticiperen. Bij live wedden wel. Daardoor liggen de kansen veel hoger. Bovendien zorgt het ook direct voor een geheel nieuwe dimensie bij het volgen van jouw favoriete voetbalwedstrijden.

Veranderingen sinds legalisatie online kansspelen

Opvallend genoeg wist lang niet iedereen dat online kansspelen voorheen illegaal waren. Dit komt met name omdat het wel gedoogd werd. Echter, er was totaal geen spelersbescherming. Dit leverden nog wel eens een aantal schimmige praktijken op. Gelukkig zijn er sinds de legalisatie van online kansspelen de nodige veranderingen doorgevoerd. Een van de belangrijkste veranderingen is dat het illegaal aanbieden van online kansspelen nu echt flink beboet wordt. De hogere boetes gelden sinds één oktober en kan een bookmaker direct de das om doen als ze toch illegaal kansspelen aanbieden. Er geldt een basisboete van 600.000 euro, maar deze kan ook een stuk hoger zijn. Als bij de Kansspelautoriteit bekend is hoeveel omzet zij maken, dan zullen zij hier ruim vier procent over moeten betalen. Dit bedrag kan dus flink oplopen. Noodzakelijk om zo spelers in bescherming te nemen en enkel betrouwbare online kansspelen aan te bieden.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie