Afbeelding
Foto: Shutterstock

Weekendje weg in de krokusvakantie

24 februari 2022 om 06:00 Partnercontent

De krokusvakantie staat voor grote delen van Nederland op het punt van beginnen. Voor veel gezinnen een goed moment om er even tussenuit te gaan. Vaak worden de eerste maanden van het nieuwe jaar als zwaar ervaren. De zomer lijkt nog ver weg, de dagen zijn kort en buiten is het guur en koud. Het maakt de krokusvakantie tot een welkome onderbreking! Kies voor een midweek in eigen land, of trek naar België en Duitsland. Kijk alvast eens naar wat te doen in Antwerpen of Brugge, twee populaire Belgische steden onder Nederlandse vakantiegangers. Je kunt er meer, dan uitsluitend genieten van heerlijke Belgische chocolaatjes en biertjes!

Op vakantie naar de sneeuw in de krokusvakantie 

Antwerpen en Brugge zijn niet de enige twee populaire vakantiebestemmingen voor de krokus- en meivakantie. Traditioneel kiezen veel gezinnen voor een vakantie naar de sneeuw. Hierbij zonder Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Frankrijk het populairst. Wacht niet te lang met het boeken van een wintersportvakantie; de pistes sluiten al bijna! In de afgelopen weken hebben de meeste Europese landen de coronaregels flink versoepeld. Het maakt dat er steeds meer mogelijk is. Niet alleen neemt de keuze aan vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa toe. Ook in de landen zelf hoef je aan steeds minder regels te denken.

Vakantie in eigen land populair de laatste jaren 

Zoals reeds genoemd kun je de krokusvakantie goed gebruiken voor een vakantie in eigen land. Denk bijvoorbeeld aan een midweek in de provincie Limburg, aan de kust in Zeeland of Zuid-Holland of op de Friese meren. Er is niets fijner dan met het gezin een boot huren, om deze meren te verkennen. Het zorgt voor rust en ontspanning. De afgelopen jaren is een vakantie in eigen land steeds populairder geworden. Onder meer in de periode kort voor de kerstvakantie besloten veel gezinnen een vakantiehuisje te huren. Ook aan het begin van 2022 meldden de verschillende Nederlandse vakantieparken dat de bezetting hoger is dan in de periode voor de pandemie. Het geeft aan, dat Nederlanders de charme van het eigen land in zijn gaan zien.

Veel mensen hebben groot aantal vakantiedagen staan

Waar men voorheen vaak doorwerkte tijdens de herfst- en krokusvakantie, zijn er dit jaar nog voldoende vakantiedagen over van eerdere jaren. Het maakt het makkelijker om wat vaker een aantal dagen vrij te nemen. Werkgevers zitten in hun maag met de zee aan vakantiedagen die hun medewerkers nog hebben staan. Met name in de zorgsector. Hier vreest men dat het nog tijden duurt voordat de opgelopen achterstand is ingehaald, als personeel de komende maanden extra vakantiedagen opneemt. Ook in andere sectoren hebben medewerkers nog veel vakantiedagen over, welke de komende vakantieperiode goed van pas komen voor een ontspannend weekje buiten de deur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie