Afbeelding
Foto: Pexels

Makkelijke ontbijtrecepten voor het hele gezin

Partnercontent

Iedereen weet dat ontbijten belangrijk is. Een goede start van de dag. Toch blijkt dat veel Nederlanders het ontbijt overslaan. Simpelweg doordat ze er te weinig tijd voor hebben of geen lekkere recepten weten te verzinnen. Ontbijten is echter makkelijker dan je denkt. Er zijn genoeg manieren waarop je snel een gezond en voedzaam ontbijt op tafel kunt zetten. Wij geven je enkele makkelijke ontbijtrecepten voor het hele gezin. 

Liever geen brood? 

Brood heeft bij veel mensen niet de voorkeur. Zeker niet in de ochtend. Ben jij ook geen liefhebber van brood of vind je dit lastig om te eten in de vroege ochtend? Dan zijn er gelukkig nog genoeg andere alternatieven . De broodmaaltijd is in onze samenleving zo geïntegreerd dat we bijna geen alternatieven meer weten te verzinnen. In veel andere landen wordt er echter nauwelijks brood bij het ontbijt gegeten. Probeer daarom gerust wat te variëren.

Heb je tijd over? Bak dan zelf croissants af. Een croissant met jam of roomboter doet het altijd goed op de vroege ochtend. Alleen de geur zorgt al voor de nodige dosis nostalgie. Ook voor de kinderen zijn croissants altijd een lekkere keuze. 

Wanneer je toch wat haast hebt, kun je het beste kiezen voor crackers of beschuit. Deze zijn ontzettend gemakkelijk te beleggen en hebben meer bite dan een gewone boterham. Daarnaast is geroosterd brood vaak prettiger weg te eten in de ochtend. 

Bananenpannenkoeken 

Bananenpannenkoeken zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Zeker in de dieetcultuur. Ze zijn voedzaam en gemakkelijk en snel te bereiden. Bovendien zijn ze van nature zoet, waardoor jong en oud hier van zal smullen.  Bananenpannenkoeken zijn op verschillende manieren te bereiden. Hieronder geven we je een gemakkelijk basisrecept die je zelf naar wens kunt aanpassen.

Dit heb je nodig voor één persoon: 

  • Een banaan 
  • Een ei 
  • Eventueel een scheutje melk 
  • Theelepel bakpoeder
  • Olie of boter
  • Kaneel

Zo maak je het: 

Maak altijd gebruik van rijpe bananen. Deze zijn gemakkelijker te prakken. Prak eerst de banaan in een kom en voeg vervolgens een ei toe. Mix het geheel door elkaar en voeg vervolgens een theelepel bakpoeder toe. Je kunt er nog een scheutje melk aan toevoegen om het beslag smeuïger te maken, maar dit is niet noodzakelijk. Mix alles door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat. 

Verwarm een klontje boter of olie in de pan en bak de bananenpannenkoeken aan weerzijden bruin. De banenpannenkoek is al zoet van zichzelf. Extra zoetmiddel is dus niet nodig. Wel kan het lekker zijn om nog wat extra kaneel toe te voegen of de pannenkoek verder te decoreren met plakjes banaan.

Havermoutpap 

Op zoek naar een voedzaam en gemakkelijk ontbijtrecept? Dan is havermoutpap precies wat je nodig hebt. Havermout is ongelooflijk populair geworden doordat het op zoveel verschillende manieren kan worden gebruikt. Van de populaire mugcake tot de traditionele havermoutpap. Nu hebben we die havermoutpap door de jaren heen natuurlijk wel wat interessanter gemaakt. Havermoutpap is eenvoudig te bereiden met melk en havermout. Je kunt om het iets calorie-armer te maken ook water in plaats van melk gebruiken.

Maak de havermoutpap een stuk interessanter door deze iedere dag een ander smaakje te geven. Voeg bijvoorbeeld noten, zaden of pitten toe, gebruik koek- en speculaaskruiden of ga voor een appeltaartsmaak met stukjes appel, rozijntjes en kaneel. Eindeloos veel mogelijkheden om iedere ochtend een geheel nieuwe smaak te bereiden.

advertentie