Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bedrijven zetten steeds vaker in op online marketing

27 mei 2022 om 06:31 Partnercontent

Voor bedrijven is het de afgelopen jaren steeds interessanter geworden, om de focus op online marketing te leggen. Consumenten doen hun aankopen vaker online en het internet helpt bedrijven potentiële klanten te vinden buiten het gebied waar men tot op heden veel gevonden werd. Een bedrijf uit Zuid-Holland doet middels online marketing plotseling zaken met potentiële klanten in Groningen en Limburg. SEO optimalisatie is een belangrijk onderdeel van online marketing. Bij SEO optimalisatie ligt de focus op het verbeteren van de vindbaarheid van een website in de zoekresultaten. Logischerwijs gaat het hierbij specifiek om de vindbaarheid op de voor een organisatie relevante zoekwoorden.

SEO bureau ingeschakeld voor optimalisatieslag 

Om daadwerkelijk beter vindbaar te zijn in de zoekmachine, schakelen bedrijven massaal de hulp van een SEO bureau in. Een SEO bureau heeft de kennis in huis om de vindbaarheid van een website te verbeteren. Niet alleen kennis is hierbij belangrijk. Ook het netwerk van websitehouders waarover deze SEO bureaus beschikken is cruciaal. Onderdeel van SEO optimalisatie is het uitbouwen van een linkprofiel. Zo’n linkprofiel bestaat uit externe websites, die een verwijzing hebben naar de eigen website. Des te meer websites zo’n verwijzing opnemen, des te sneller zal een website beter scoren in de zoekmachine. Verwijzingen worden bijvoorbeeld gegenereerd door gastblogs te schrijven, of door een verwijzing te ruilen.

Andere componenten van SEO optimalisatie 

Het opbouwen van een linkprofiel is slechts een van de componenten van SEO optimalisatie. Andere factoren om rekening mee te houden zijn de content op de eigen website en de snelheid daarvan. De snelheid van een website is onder meer afhankelijk van de techniek die voor de ontwikkeling hiervan gebruikt is. Populair is een CMS als Wordpress. Groot voordeel van Wordpress is de mogelijkheid om de functionaliteit van een website uit te breiden met verschillende plug-ins. Des te meer plug-ins gebruikt worden, des te meer moet er ook worden geladen op het moment dat een bezoeker de website bezoekt. Dit kan ten koste gaan van de laadsnelheid hiervan.

Start met een zoekwoordenonderzoek voor je website

Een goed startpunt voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website is een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Bij zo’n zoekwoordenonderzoek wordt geprobeerd zoekwoorden te vinden, die potentiële klanten gebruiken om een antwoord te krijgen op hun hulpvraag. Dit antwoord kan een stukje content zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een blog, maar ook in de vorm van een product of dienst die je aanbiedt. Op basis van de uitkomsten van het zoekwoordenonderzoek kun je nieuwe content aan de website toevoegen. In deze content verwerk je de zoekwoorden die je reeds gevonden hebt. Een SEO bureau helpt je bij de uitvoering van het zoekwoordenonderzoek. Vaak heeft zo’n bureau hier professionele tools voor. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie