Afbeelding
Foto via Bevazet

Wat is het nut van bedrijfskleding?

Partnercontent

Veel bedrijven kiezen ervoor om hun medewerkers bedrijfskleding te geven. Soms omdat dit verplicht is vanuit de arbowet of de overheid, maar het kan ook een andere reden hebben. De voordelen van bedrijfskleding zijn er volop. Bevazet zet de 5 grootste  voordelen van bedrijfskleding voor jou op een rij.

Veiligheid en hygiëne

De belangrijkste reden voor veel werkgevers om te kiezen voor bedrijfskleding is vanuit hygiënisch oogpunt of om veiligheidsredenen. Het kan ook zijn dat het door de arbo inspectie verplicht is gesteld. Zo draagt een kok naast een schort ook een haarnetje of koksmuts tijdens de bereiding van het eten. Geen haren in de soep hierdoor!

Een ander voorbeeld van bedrijfskleding voor de veiligheid dragen is de medewerker van de wegenbouw die de borden omwisselt ‘s nachts. Voor de zichtbaarheid heeft deze bedrijfskleding aan met reflecterende strepen. Ook kan er gekozen worden voor bedrijfskleding die van lichte stoffen is gemaakt. Bedrijfskleding kopen is voor deze beroepsgroep verplicht, gezien vanuit veiligheidsoverwegingen. 

De slager die de koe slacht zal ook vanuit hygiënisch oogpunt bedrijfskleding dragen. Zo zijn er tal van beroepen waar bedrijfskleding en werk hand in hand gaan. Verder draagt bedrijfskleding op de werkvloer dragen bij aan een prettige sfeer op de werkvloer. De werknemers voelen zich gesteund door hun werkgever. Deze draagt immers zorg voor kleding die ze beschermd of die het werk hygiënisch laat uitvoeren. De investering om bedrijfskleding te kopen betaalt zich altijd terug in tevreden werknemers. En dat is onbetaalbaar.

Bedrijfskleding biedt herkenbaarheid

Bedrijfskleding kopen is een slimme marketingtruc. Bedrijfskleding zorgt namelijk voor herkenbaarheid. Niet alleen bij de klant als je een nieuw grasveld aanlegt of de tuin bijhoudt, ook bij de mensen op de werkvloer. In de garage weet de vertegenwoordiger die langskomt al snel wie de werk chef is. Deze herkent hij aan de bedrijfskleding. 

Bij het verbouwen van een woning zijn meerdere partijen werkzaam. Van de schilder, elektricien tot de tegelzetter: de bouwwereld is klein maar toch is het handig als iedereen zijn bedrijfsnaam draagt. De aannemer kan zo snel het juiste bedrijf herkennen. Wist je dat beelden ook beter onthouden worden dan iets wat een ander aan je vertelt? Dat alleen al is een stimulans om een bedrijfslogo op de bedrijfskleding aan te brengen.

Je medewerkers als visitekaartje inzetten en gratis reclame maken? Met het dragen van bedrijfskleding met bedrukking van het bedrijfslogo erop is dit zo geregeld. 

Het dragen van bedrijfskleding maakt het werk makkelijker

Werkkleding is zo ontworpen dat het optimale bewegingsvrijheid geeft. Er is gekozen voor pasvormen die erop toegerust zijn om lange tijd in een staande, zittende of knielende houding bezig te zijn. Dit merk je zodra je de bedrijfskleding aan hebt. Het bewegen gaat een stuk makkelijker.

Bedrijfskleding is ook heel praktisch. De spijkerzakken, lussen voor hamers, de mogelijkheid om de gereedschapsriem te bevestigen of de spijkers snel op te bergen zijn er. Zo heb je allebei je handen vrij voor je klus. Het maakt je werk leuker, eenvoudiger en ook beter te regelen.

Verder is met het maken van de bedrijfskleding ook rekening gehouden met welke soorten materialen geschikt zijn. Katoen, polyester en elasthan zijn de meest voorkomende stoffen die in bedrijfskleding verwerkt zijn. Slijtvast, warmte vasthoudend of vocht afstotend, met de juiste stof gaat de klus nog makkelijker.

Bedrijfskleding kopen geeft meteen nog een voordeel. Deze kan op het werk achtergelaten worden. Zo kunnen werkjassen door collega’s ook onderling gedragen worden. Handig bij een extra invaller of wisselende diensten.

Bedrijfskleding geeft eenheid

Door bedrijfskleding te dragen voorkom je dat er onderling irritaties uitbreken. Iedereen ziet er immers hetzelfde uit wat veel doet voor het teamgevoel. Dit geeft erkenning. Van manager tot stagiaire, er is in kleding geen verschil.

Een ander voordeel is dat een medewerker niet hoeft na te denken wat deze naar het werk aan doet. Als je medewerker zich fijn voelt in de bedrijfskleding, zal deze ook meer inzet tonen in het werk. Kleding die lekker zit, geeft dus ook een betere klantenservice. Een beter visitekaartje is er niet.

Bevazet is de expert voor bedrijfskleding

Bevazet helpt graag om passende bedrijfskleding voor het bedrijf te leveren. Of je nu een korte werkbroek voor heren zoekt of veiligheidsschoenen voor het buitenteam van de organisatie, wij denken mee.

We vinden kwaliteit en klantenservice erg belangrijk. Dat je zeker weet dat de bedrijfskleding goed zit, duurzaam is en aan alle veiligheidseisen voldoet. Daarbij hebben we ook oog voor een scherpe prijs. 

We bedrukken dagelijks bedrijfskleding voor onze klanten. Ook het borduren van bedrijfslogo’s is iets wat we veelvuldig doen. Ons assortiment in bedrijfskleding blijft zich uitbreiden. Hierdoor hebben we altijd passende werkkleding te koop. 

Benieuwd naar welke bedrijfskleding we in jouw branche hebben? Neem gerust een kijkje in onze webshop of kom naar de winkel. Eenmaal gevonden wat je zocht? Onze snelle levering zorgt ervoor dat je de volgende dag al gebruik kunt maken van de werkkleding. 

advertentie
advertentie