Afbeelding
Foto door Markus Spiske

De voordelen van parketvloeren

25 juli 2022 om 16:36 Partnercontent

Vloeren, misschien wel het belangrijkste onderdeel van je interieur. De basis van elk huis, en daarom ook een belangrijke keuze. Er zijn zoveel verschillende vloeren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo heb je laminaat, tapijt, beton, tegels, noem het maar op en het bestaat! Het is belangrijk dat wanneer je de keuze maakt, je nagaat welke vloer het best bij jou en jouw woning past. Een parketvloer is er in alle soorten, maten en kleuren. Misschien iets voor jou? Wij hebben de voordelen van parketvloeren op een rij gezet.

Wat is een parketvloer?

Voordat we de voordelen benoemen gaan we eerst wat dieper in op de definitie van parket. Wat is het precies? Een parketvloer is gemaakt van massieve houten onderdelen. Dit kunnen grote en kleine planken zijn. In tegenstelling tot veel andere vloeren, is parket van echt hout gemaakt. Daardoor zijn deze vloeren vaak duurder dan het alternatief.

Voordelen parketvloeren

Een parketvloer is uniek door zijn warmte, sfeer, duurzaamheid, authenticiteit en flexibiliteit. Met meerdere alternatieven vloeren voor echt hout, is twijfelen over parketvloer meer dan logisch. Waarom zou je dan toch voor een echte houten vloer gaan? Wij hebben de voordelen hieronder voor je op een rij gezet!   

Duurzaamheid op meerdere vlakken

Houten vloeren worden steeds duurzamer. Anders dan andere vloeren houden parketvloeren warmte binnen. Op deze manier zorgt de vloer ervoor dat het huis goed geïsoleerd is. Ook krijg je bij aankoop meer inzicht in productkenmerken, zoals het land van herkomst en levensduur. De laatste tijd worden houten vloeren ook steeds meer gerecycled, en krijgt hout een tweede leven. Misschien wel in jouw woning?

Voor elk wat wils

Creëer jouw eigen vloer met een parketvloer. Door de verschillende keuzes in houtsoorten, legpatronen, kleuren en afwerkingen zit er altijd wel iets tussen wat aansluit bij jouw smaak en woning. Zo kan je kiezen voor een zwarte eiken vloer in een mozaïek patroon of een naturel bamboe vloer in visgraat patroon. Werk je het af met olie? Dan krijg je een matte uitstraling, terwijl een laklaag juist voor een glanzende vloer zorgt. Neem eens een kijkje op http://floorlife.nl/collectie/parket/  om te kijken wat er voor jou tussen zit!

Lang zullen ze genieten

Door de dikte van het materiaal van een parketvloer, slijt de vloer traag. Een parketvloer kan daarom ook decennialang meegaan. Vergelijk het met wijn: hoe ouder de vloer, hoe rijper die is. Daarnaast zijn gebruikssporen ook makkelijk weg te halen. Door te schuren, te behandelen en te voorzien van nieuwe olie heb jij binnen no time een nieuwe vloer in je woning liggen.

Gegarandeerd sfeer in huis!

Parketvloeren zorgen voor warmte en sfeer in huis. Een prachtig natuurproduct met een authentiek karakter. Iedere plank is net iets anders waardoor je een uniek geheel krijgt. Daarnaast loop je ook nog eens op wolken door je woning, door het aangename en comfortabele gevoel van de vloer. Ideaal toch?  

Waarde verhoging van je huis

Een voordeel waar je misschien nog niet over nadenkt, maar op lange termijn wel interessant kan zijn. Een parketvloer voegt namelijk waarde toe aan een woning. Waar veel nieuwe huiseigenaren de vloerbedekking verwijderen, staan ze te springen om een woning te kopen met een prachtige houten vloer. Dit is vaak een doorslaggevende reden om te vallen voor de charme van een woning.   

Floorlife: wie zijn wij?

Wij zorgen dat jouw interieur tot leven komt. Onze vloeren gaan hand in hand met de natuur en bestaan uit diverse, robuuste patronen. Met Floorlife vloeren voel jij je hoe dan ook thuis. Of je nu een gezellige avond hebt met vrienden, er familie over de vloer is of je kinderen op de vloer spelen. Bij ons heb je een mooie, veilige vloer. Wij vinden het dan ook belangrijk dat een Floorlife vloer leeft en zijn eigen verhaal vertelt. Ontdek onze karakteristieke vloeren en klik hier

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie