Afbeelding
Photo by Hans Isaacson on Unsplash

Zo geef je jouw vakantiehuis op de Veluwe extra sfeer

Partnercontent

Je vakantiehuis op de Veluwe, een heerlijke plek om de dagelijkse sleur te ontvluchten. Genieten van de ongerepte natuur, de wilde dieren en de rust die de Veluwe met zich meebrengt. De landelijke sfeer van de Veluwe wil je natuurlijk terug laten komen in je vakantiehuis. Daarom geven we je in dit artikel 4 tips om je vakantiehuis op de Veluwe extra sfeer te geven.

1. Sfeervoller dan een houtkachel wordt het niet

Er is niets wat de sfeer van een warme knisperende houtkachel kan overtreffen. Als je denkt aan een landelijke inrichting, is een houtkachel een van de eerste dingen waar je aan denkt. Eerst hout sprokkelen in de Veluwse natuur om daarna samen te komen bij je zelfgemaakte haardvuur. Houtkachels komen in vele verschillende soorten en maten. Het is dus ook van belang dat je goed nadenkt over wat voor type houtkachel je wilt; vrijstaand, hangend, ingebouwd of toch iets heel anders? Maar een ding is zeker, met een knusse knisperende houtkachel breng je de landelijke sfeer echt in huis.

2. Laat natuurlijke materialen en kleuren terugkomen

Een landelijk interieur is natuurlijk gebaseerd op de natuur. Het is dan ook van belang om de natuur zoveel mogelijk van buiten naar binnen te brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door natuurlijke materialen en kleuren te verwerken in je inrichting. Denk aan een massief houten keukenblad als blikvanger of iets subtielers als wollen kleedjes op de bank. Maak de landelijke look af door gebruik te maken van rustige en warme aardkleuren. Zo kun je kiezen voor een matgrijze accentmuur of een donkerbruine bank van leer in je woonkamer.

3. Extra gezelligheid door een open keuken

Een open keuken brengt altijd een huiselijk gevoel met zich mee. Iets wat heel herkenbaar is bij een landelijke stijl. Even aanschuiven aan het kookeiland wanneer het avondeten wordt bereid. Door bijvoorbeeld meubelwielen te bevestigen onder je barkrukken kun je eenvoudig rondom het hele kookeiland zitten. Want zeg nou zelf, wat is er fijner dan gezellig borrelen met vrienden of familie in het hart van je huis?

4. Een houten vloer maakt het plaatje compleet

Als je kiest voor een landelijke inrichting in je huis, kun je natuurlijk variëren in het type vloer dat je kiest. Zo kun je in je keuken kiezen voor prachtige natuurstenen tegels, waar je voor de woon- en eetkamer kiest voor een robuuste houten vloer. De combinatie van meerdere natuurlijke materialen op de vloer maakt het landelijke plaatje helemaal compleet. Het is wel belangrijk dat je de vloer zo lang mogelijk mooi houdt. Dit kun je doen door gebruik te maken van viltjes. Stoelen, tafels en banken kunnen namelijk lelijke krassen achterlaten op je vloer. Zorg dus goed voor je vloer.

We hopen dat je met deze tips je vakantiehuis bij ons op de Veluwe extra sfeer kan geven en kan omtoveren tot jullie eigen landelijke paleisje. 

advertentie
advertentie