Afbeelding
Photo by Jeremy Bezanger on Unsplash

Dingen om te Doen na het Kopen van Bitcoin

Partnercontent

Vraag je je af wat je moet doen nadat je je eerste Bitcoin hebt gekocht? Lees dat deze handleiding over dingen die je kunt kiezen om te doen. 

Na het kopen van Bitcoin ben je officieel lid van het Bitcoin-netwerk en blijft je aankooptransactie voor altijd een onderdeel van de blockchain. Sommigen vragen zich na hun aankoop echter af wat ze moeten doen met hun nieuw verworven digitaal bezit. In dit artikel vind je een handleiding over wat je kunt doen met dit digitale geld. 

Begin een Bitcoin-knooppunt

Het runnen van een Bitcoin-knooppunt is een stap in de richting van het ontwikkelen van technologische zelf-soevereiniteit. Hierdoor ben jij degene die de bank bezit. Bitcoin-knooppunten zijn echter om vele redenen cruciaal, aangezien het runnen van een Bitcoin-knooppunt het netwerk verder decentraliseert. Knooppunt-eigenaren kunnen eenvoudig verifiëren dat niemand de belangrijke regels van Bitcoin of de 21 miljoen Bitcoins probeert te manipuleren. Bovendien kan iemand die een knooppunt host kiezen welke regels hij wil volgens. Wanneer anderen proberen de consensusregels te veranderen, kan de eigenaar van een knooppunt namelijk kiezen of hij zich wel of niet aanmeldt voor deze wijziging. 

Het hosten van een Bitcoin-knooppunt is erg voordelig, omdat de regels die de persoon die het knooppunt runt, kiest te volgen, gelijk zijn aan die van andere knooppunten. De hoeveelheid Bitcoins die hij heeft, is dus onbelangrijk. Wanneer je zelf geen knooppunt host ben je afhankelijk van een ander. Dit betekent dat wanneer hij of zij kan wisselen van regels, wat soms nadelig is voor jou.

Het opzetten van een Bitcoin-knooppunt is iets ingewikkelder dan het verhandelen van dit digitale bezit op een uitwisseling, omdat je speciale hardware en veel ruimte op de harde schijf van je computer nodig hebt.  

Bitcoin minen

Nadat je Bitcoin hebt gekocht, kun je ook besluiten te beginnen met minen. Minen is een activiteit dat al sinds het begin van Bitcoin gedaan werd. Miners verdienen geld door transacties toe te voegen aan de blockchain. Sommige mensen en bronnen suggereren echter dat miners ook de blockchainschrijvers zijn en de knooppunten de lezers. Knooppunten controleren en lezen namelijk of de miners de regels volgen. 

Van Bitcoin-uitwisselingen wordt verwacht dat zij persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen vanwege het Ken-Je-Klant-beleid en antiwitwaswetten. Zelfs nadat Bitcoin van een bedrijf is overgedragen, blijven persoonlijke gegevens zoals burgerservicenummers, adressen en telefoonnummers op de server van de uitwisseling staan. Hierdoor trekken zij natuurlijk de aandacht van hackers en overheden aan. Wanneer een overheid het bedrijf opzoekt, kan het precies zien hoeveel Bitcoin het bedrijf heeft. 

Het minen van Bitcoin is een manier om dit te voorkomen. Minen in namelijk een perfecte manier om geld te verdienen zonder dit proces te doorlopen. Miners hoeven niet alle persoonlijk identificeerbare gegevens te delen met uitwisselingen die elke hoeveelheid gekochte Bitcoin bijhouden en gevoelige informatie op hun servers bewaren.

Handel

Een andere mogelijkheid is je met je nieuw verworden digitaal bezit bezig houden met Bitcoin-handel. Deze handel komt neer op het speculeren van de toekomstige prijsbewegingen. Bovendien omvatte het vroeger ook het kopen van dit virtuele geld via een omwisseling, in de hoop dat de prijs ervan in de loop van jaren zal stijgen. Bitcoin-handelaren gebruiken echter steeds vaker derivaten om te speculeren op dalingen, waarmee ze voldoen aan de kosten van de volatiliteit van Bitcoin.

Wanneer je besluit dat handelen wel iets voor jou is, is het belangrijk om een handelsplatform zoals bitcoin loophole uit te zoeken. Ook is het belangrijk om te weten wat de Bitcoinprijzen beïnvloedt en welke handelsstijl en -strategie je wilt gebruiken. Bovendien kun je beslissen hoe je Bitcoin-blootstelling krijgt. 

Conclusie

Als je Bitcoin hebt gekocht en lid bent geworden van het Bitcoin-netwerk, kan dit artikel je helpen bij beslissen wat je met je nieuwe digitale assets wilt gaan doen.  

advertentie
advertentie