Afbeelding
Shutterstock

Denk alvast na over de relatiegeschenken van je bedrijf

14 oktober 2022 om 07:18 Partnercontent

Ondernemers doen er verstandig aan al vroeg in het najaar na te denken over een passend relatiegeschenk voor hun zakelijke partners en klanten. Wordt er dit jaar voor een bestaand pakket gekozen, of stelt men zelf een pakket samen binnen de organisatie? Dat laatste maakt het mogelijk om voor een pakket binnen een bepaald thema te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een mix van verschillende natuurlijke producten, diverse duurzame cadeaus of een pakket met lokale producten. Ook leuk is een box met borrelproducten; ideaal voor op de laatste vrijdag voor de feestdagen. Het is traditioneel het moment waarop veel organisaties met elkaar borrelen. Paranoten kopen kan een goed idee zijn, wanneer je voor een dergelijke box kiest als organisatie. Combineer de paranoten met enkele andere notensoorten en een goede fles wijn.

Cadeaupakket met noten ook in andere situaties interessant 

Niet alleen voor bedrijven is een cadeaupakket nootjes een leuk relatiegeschenk om weg te geven aan het eind van het jaar. Ook particulieren kunnen voor dit cadeau kiezen, wanneer ze iemand willen verrassen rond Kerst of bijvoorbeeld bij een verjaardag een origineel cadeau willen geven. Zorg dat je een dergelijk pakket van een persoonlijke noot voorziet. Des te persoonlijker een cadeau is, des te meer wordt het over het algemeen gewaardeerd door mensen. Het cadeaupakket met noten kan ook een goed idee zijn voor iemand die recent zijn of haar diploma behaald heeft. Combineer het cadeaupakket in dat geval met een fles champagne, om het diploma te kunnen vieren.

Duurzaamheid een steeds belangrijker thema 

Zowel particulieren als zakelijke partijen letten bij het kiezen van cadeaus en relatiegeschenken steeds vaker op het duurzame karakter hiervan. Een cadeau moet een lange tijd meegaan. Niet alleen is dat prettig voor de ontvanger hiervan; ook draagt het bij aan een beter milieu. Specifiek voor etenswaren geldt dat deze op eerlijke wijze geproduceerd moeten zijn. Om nog even terug te keren naar de paranoten; deze groeien aan bomen die tot wel 1.000 jaar oud kunnen worden en maar liefst 50 meter hoog zijn op hun piek. De bomen zorgen niet alleen voor de productie van deze heerlijke noten, maar helpen ook de klimaatverandering tegen te gaan. Des te meer bomen er gekapt worden, des te meer CO2 komt er ook vrij. Dat leidt tot een onnodig snelle opwarming van de aarde. Voldoende reden om de bomen waar de paranoten aan groeien zo lang mogelijk te laten staan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemer

In lijn met het thema duurzaamheid ligt het maatschappelijk verantwoord ondernemen wat veel organisaties nastreven. Zo wordt er bijvoorbeeld gekozen voor een cadeau, gemaakt door mensen van een dagbesteding. Of denk aan producten van lokale ondernemers, om hen een steuntje in de rug te geven. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie