Afbeelding
Foto

5 tips voor het vinden van de ideale voordeur

25 oktober 2022 om 14:41 Partnercontent

Is het tijd voor een nieuwe voordeur? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over je aankoop en onderzoek uitvoert. Je voordeur is namelijk het visitekaartje van je woning. En je wilt natuurlijk een goede eerste indruk maken. Om jou te helpen met je zoektocht, geven we je 5 tips!

Tip 1: Veiligheid voorop

Het maakt niet uit of je een landelijke of moderne voordeur wilt kopen, het is altijd belangrijk om te kiezen voor een dat voorzien is van een driepuntssluiting. Wil je toch een voordeur die niet zo goed beveiligd is? Dan kun je bij Lock Secure een apart slot kopen.

Daarnaast dien je erop te letten dat de scharnieren aan de binnenzijde van je huis zitten. En dat deze niet bereikbaar zijn van buiten. Als je voor een deur met glas kiest, is het ook belangrijk om te kijken of er veiligheidsglas werd gebruikt.

Tip 2: Denk goed na over het materiaal

Het is logisch dat je voor een voordeur kiest uit een materiaal dat je mooi vindt. Maar sommige materialen zijn duurzamer dan andere. Bovendien vergen bepaalde materialen, zoals hout veel onderhoud. Dit zijn dingen waar je het best rekening mee houdt. 

Kunststof is bijvoorbeeld een goede keuze als je onderhoud wilt vermijden. Maar hout heeft als grote voordeel dat het goed isoleert. Bovendien heeft het een prachtige natuurlijke uitstraling. Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af.

Tip 3: Kies een voordeur die je mooi vindt

Iedereen die je huis bezoekt en passeert, ziet je voordeur. Het is dus zeker niet onbelangrijk om voor een mooie deur te kiezen. Tegenwoordig bestaan ze in alle materialen, stijlen en kleuren. Er zit dus zeker iets bij dat je aanstaat.

Bekijk op voorhand heel wat verschillende soorten, zodat je zeker bent dat je de juiste keuze maakt. Het zou namelijk jammer zijn, moest je nadien een voordeur zien die je nog mooier vindt.

Tip 4: Houd ook rekening met je gevel en kozijnen

Kies niet alleen voor een deur die je prachtig vindt, maar kijk ook naar je gevel. Koop geen landelijke deur voor een moderne woning of omgekeerd. Dat ziet er al snel vreemd uit. Kijk ook of het qua kleur allemaal samen past.

Een lichte voordeur is bijvoorbeeld beter voor een donkere gevel. En voor een lichte gevel kies je beter een donkere deur. Daarnaast is het van belang om op de kleuren en materialen van je raamkozijnen te letten.

Voordeur kiezen? Neem je tijd 

Een voordeur koop je het best niet van vandaag op morgen. Je tijd nemen is belangrijk om een goede keuze te maken. Zo kun je meerdere modellen ontdekken en weet je zeker dat je de mooiste deur voor jouw huis gevonden hebt.

Bij het uitzoeken moet je niet alleen letten op wat je mooi vindt. Het is ook belangrijk dat je een voordeur uitkiest die veilig is en past bij je gevel. Als je hier allemaal rekening mee houdt, lukt het je zeker om de beste voordeur te vinden!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie