Afbeelding

Tips voor een dagje Ede

13 oktober 2022 om 11:01 Partnercontent

In Ede is natuurlijk ontzettend veel te doen. Zo kun je een middag heerlijk rondstruinen door de stad, maar kent de omgeving ook tal van prachtige bossen en parken. Kortom, genoeg te doen in Ede. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn, hebben we een aantal tips voor je, voor wanneer jij een dagje naar Ede gaat. Het leuke aan deze bezienswaardigheden en activiteiten, is dat je ze het hele jaar rond kunt doen. Uiteraard met enkele uitzonderingen daargelaten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een dagje door de stad lopen bij een flinke regenbui in geen enkele stad een aanrader is. Dus ben jij voornemens om naar Ede toe te gaan, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om goed in je op te nemen.

Het vervoer

Ede is op allerlei verschillende manieren te bereiken. Zo kun je er met het openbaar vervoer naartoe, maar ook prima met de auto. Wel is het verstandig, dat wanneer je wat verder weg woont en je met de auto gaat, je even een check doet of je nog wel voldoende olie hebt en ook of de spanning op de banden goed is. Daarnaast is het ook aan te raden om te kijken of je eventueel een aanvullende verzekering hebt voor pech onderweg. Het zou vervelend zijn dat wanneer je vanuit Zeeland naar Ede komt rijden en je onderweg ergens halverwege met pech langs de kant staat. Heb je dit niet, dan is het aan te raden om je huidige verzekeraar te contacteren en te vragen naar de mogelijkheden. Is deze mogelijkheid er niet, dan is online autoverzekering vergelijken verstandig om te kijken naar een verzekeraar die dit wel biedt. Kies je voor het openbaar vervoer, dan hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden.

Wandelen in de omgeving

Naast de praktische tips, is het nu tijd voor een leuke activiteit. Ede kent namelijk een prachtige natuur, waar je als wandelaar in het ruim 32.000 hectare grote gebied de meest uiteenlopende wandelroutes kunt lopen. Zo kun je kiezen voor een rustige wandeling, maar zijn er ook verschillende routes die speciaal voor hikers zijn, waarbij het dus allemaal net even iets meer uitdaging heeft. Vind je het nu leuk om niet alleen wat te zien, maar ook wat te weten te komen over de natuur en Ede zelf? Dan kun je er ook voor kiezen om een wandeling met een gids te doen.

De binnenstad van Ede

Heb je een flinke wandeling gehad, dan mag de binnenstad van deze prachtige stad natuurlijk ook niet ontbreken. Naast de vele terrasjes, waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie en de vele winkelstraten, vind je er ook allerlei prachtige historische gebouwen. Daarnaast kent Ede maar liefst 10 verschillende musea waar je als echte liefhebber je hart kunt ophalen. Zo kun je naar een historisch museum, maar kent Ede ook een prachtige natuur- of kunstmuseum. Er is dus in Ede genoeg te doen. Dus wil jij graag een dagje weg, dan is Ede zeker de place to be!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie