Afbeelding
Shutterstock

Weet jij alles over het zorghulpmiddel dat je gebruikt?

16 november 2022 om 08:56 Partnercontent

Vandaag de dag kennen we veel variaties in zorghulpmiddelen. Met zorgmiddelen worden namelijk alle middelen bedoeld die gebruikt worden voor de zorg. De meest voordehandliggende middelen zijn misschien wel een rollator of een hoog laag bed, maar zorgmiddelen kunnen ook kleiner zijn. Denk aan een medicijndoos of een bedbeugel. Al deze middelen kunnen het leven vergemakkelijken en daarbij dus leuker maken. Bovendien kunnen deze middelen bijdragen aan het behouden of terugkrijgen van een stukje zelfstandigheid van een persoon met klachten. Ieder zorghulpmiddel dient een ander doel, maar gezamenlijk streven ze naar veiligheid, zelfstandigheid en het vergemakkelijken van het dagelijks leven.

Waar gebruik je het voor

Je hebt verschillende hulpmiddelen, een voor de hand liggende is natuurlijk medicatie, maar medicatie alleen biedt niet altijd de nodige ontlasting. Daarom zijn er ook veel andere vormen. Zoals een rollator of wandelstok. Deze middelen kunnen jou ook helpen in jouw dagelijkse leven. Veel mensen gaan in mobiliteit achteruit wanneer ze ouder worden en dat is ook niet gek. Het menselijke lichaam doet ontzettend veel en slijt over de jaren met ons mee. Maar gelukkig zijn er al genoeg dingen geprobeerd en bewezen om dit te begeleiden. Middelen om ons te helpen en te ondersteunen wanneer we dit nodig hebben. Het is slim om met je huisarts of dokter te kijken naar wat voor jou een goede oplossing is op basis van jouw klachten en momenten wanneer je hier last van hebt. Niet iedereen heeft op hetzelfde moment last. De een heeft moeite met opstaan terwijl de ander halverwege de dag last begint te krijgen. Daarom zijn er ook verschillende middelen om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

De meest voorkomende hulpmiddelen

Natuurlijk zijn er verschillende redenen om een hulpmiddel te gebruiken maar de meest voorkomende hulpmiddelen zijn hulpmiddelen mobiliteit. Het is bewezen dat mensen het meeste gebruik maken van deze hulpmiddelen op oudere leeftijd, maar ook op jonge leeftijd wanneer de persoon in kwestie een operatie heeft gehad of een versleten knie heeft. Er zijn ontzettend veel redenen om een hulpmiddel te gebruiken. Dit is voor iedereen natuurlijk een eigen afmeting of je wel of geen gebruik wil maken van de mogelijkheden. Een aantal voorbeelden van deze hulpmiddelen zijn: rollator, wandelstok, rolstoel maar ook fysio en therapie en massages kunnen helpen om van je lasten af te komen. Weet je zelf niet waar het vandaan komt? Dan is het altijd slim om met iemand te gaan praten die er meer verstand van heeft en die jou passend en goed advies kan geven over wat voor jou het beste te gebruiken is. Ben jij al helemaal op de hoogte van de mogelijkheden?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie