Afbeelding
Foto via Bitcoin Prime

Ondersteunt de Wereldbank Bitcoin?

Partnercontent

De Wereldbank, een internationale geldleningsinstelling, heeft bezorgdheid geuit over het gebrek aan volledige transparantie in de Bitcoin-industrie. Hoewel dit elektronische geld nieuwe mogelijkheden biedt aan bedrijven en handel, zijn veel mensen op hun hoede voor zijn toekomst. De meeste landen en hun centrale banken maken zich zorgen over het verstoren van hun economieën als ze Bitcoin als wettig betaalmiddel toestaan. De Wereldbank gaf aan voornamelijk zich zorgen te maken over de transparantie en milieu-impact van Bitcoin mining. De Bitcoin Prime is de meest populaire van alle Blockchain-software omdat het je cryptocurrency veilig stelt.

De Wereldbank heeft kritiek gehad op El Salvador sinds dit land dit elektronische geld als geldig betaalmiddel geaccepteerd heeft, omdat het deze actie niet ondersteunt vanwege de problemen van Bitcoin op gebied van milieu en transparantie. 

De Wereldbank zal echter waarschijnlijk deze cryptocurrency moeten gaan accepteren, omdat de landen die deze betaalmethode geaccepteerd hebben hier misschien in gaan betalen. In de ogen van de Wereldbank is dit echter een no-go vanwege de digitale energiebehoefte en hoe makkelijk het het witwassen van geld, belastingontduiking en andere illegale regelingen maakt.  

Technische Uitdagingen

De Wereldbank heeft ook andere redenen om sceptisch te zijn over de beslissing van El Salvador op Bitcoin te gebruiken. Deze redenen hebben voornamelijk te maken met de technische uitdagingen. Ten eerste is de prijs van Bitcoin zeer volatiel in vergelijking met de dollar. Handelaren in El Salvador prijzen hun goederen echter nog steeds in dollars, waarvan de wisselkoers afhankelijk is op het moment van aankoop. El Salvador heeft dus het gebruik van Bitcoin geaccepteerd, maar gebruikt het tot nu toe meer als token dan een valuta.

Ten tweede duurt het erg lang voordat Bitcoin-transacties verwerkt zijn, omdat miners alle transactieblokken moeten verifiëren. De twee partijen die een Bitcoin-transactie uitvoeren moeten daarom wachten totdat miners elk blok geverifieerd hebben voordat het voltooid is. Eén blok verifieren en aan de blockchain toevoegen kost miners ongeveer 10 minuten. Er zijn op het moment wel meerdere projecten bezig met het verbeteren van de transactiesnelheid, maar deze maken nog geen deel uit van het Bitcoin-netwerk.  

Artikelen van Overeenkomst

Het oprichtingsdocument van de Wereldbank schetst de procedures en principes waarmee de Wereldbank belooft samen te werken met soevereine regeringen. Een centraal thema in de krant is de toezegging om betalingen van lidstaten in lokale valuta te accepteren. Sectie 12 van artikel V definieert aanvaardbare vormen van valutabezit als volgt:

De Wereldbank aanvaardt dat elk lid, wat zijn valuta ook is, ingevolge artikel II, sectie 7(i) zijn eigen valuta mag gebruiken om aan aflossingen te voldoen of stortingen te doen. 

Dit houdt in dat de Wereldbank leden toestaat transacties te voltooien in zijn eigen valuta, maar ook dat zij andere soorten reserves mogen gebruiken. Bitcoin is dus ook een betaalmethode die geaccepteerd moet worden. El Salvador zou dus de Bitcoin-fonds van 150 miljoen van de Banco de Desarrollo de El Salvador, de nationale ontwikkelingsbank van El Salvador, kunnen gebruiken. 

De nieuwe wet in El Salvador vereist dat elk bedrijf Bitcoin als wettig betaalmiddel voor goederen en diensten moet accepteren, tenzij het de technologie mist die nodig is om de transacties te verwerken. De economie van El Salvador is sterk afhankelijk van geldovermakingen of geld dat vanuit het buitenland naar huis wordt gestuurd. Dit is namelijk goed voor ongeveer 20% van het bruto binnenlands product van het land. De burgers kunnen Bitcoin verzenden en ontvangen via trustpedia.io/it/trading-robots/bitiq/.

Conclusie

Over het algemeen is de Wereldbank nog niet zeker over of het het digitale geld gaat ondersteunen. El Salvador heeft echter laten zien dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikt kan worden. Toch zijn sommige autoriteiten en experts hier nog sceptisch over. 

advertentie
advertentie