Afbeelding
Foto via Itec Luchtreiniging

Dit is waarom schone lucht binnen je kantoorpand zo belangrijk is

17 november 2022 om 11:05 Partnercontent

De afgelopen jaren hebben aangetoond hoe belangrijk het voor organisaties is, om voldoende aandacht te besteden aan de ventilatie binnen bedrijfspanden. Veel van deze panden zijn voorzien van bijvoorbeeld stofafzuiging en een professionele klimaatinstallatie, om de lucht voortdurend te verversen. Niet alleen een snelle verspreiding van virussen en bacteriën kan worden tegengegaan met een dergelijk systeem; ook draagt schone lucht bij aan de mate waarin medewerkers zich langdurig kunnen concentreren. Wanneer de lucht binnen het kantoorpand arm aan zuurstof is, zal men al snel vermoeid raken. Combineer een klimaatsysteem voorzien van stofafzuiging met een aantal grote planten op de werkvloer. Planten zorgen niet alleen voor meer kleur, maar dragen daarnaast bij aan het klimaat binnen het pand. Ook in een kantoor aan huis is het zaak om voor voldoende ventilatie te zogen.

Verschillende systemen zorgen voor voldoende frisse lucht 

Een partij als Itec Luchtreiniger biedt een breed scala aan klimaatinstallaties aan, waarmee het mogelijk is de lucht binnen een kantoorpand voortdurend te verversen. Niet alleen in kantoorpanden wordt voor een dergelijke oplossing gekozen. Er zijn steeds meer particulieren die hun huis van mechanische ventilatie voorzien. Zo hoeven de ramen minder vaak open te staan, wat een onnodig hoog energieverbruik voorkomt. Daarbij kan een luchtreinigingsinstallatie gecombineerd worden met een WTW-installatie. Op het moment dat de WTW-installatie verse lucht aanzuigt, zorgt de luchtreinigingsinstallatie voor het zuiveren hiervan. Zo profiteer je in huis van schone lucht, rijk aan zuurstof.

Schone lucht ook in een kantoor aan huis belangrijk 

Zoals eerder genoemd werd, is schone lucht niet alleen belangrijk binnen een kantoorpand. Ook in huis zou je voortdurend voor voldoende frisse lucht moeten zorgen. Niet alleen om je langer te kunnen concentreren op dagen dat je vanuit huis werkt; ook om te profiteren van verschillende andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de kans op klachten gerelateerd aan astma minder snel voor zullen komen wanneer de lucht in huis gezuiverd wordt. Astma maakt dat de longen van patiënten die eraan lijden heftiger reageren op zaken als rook, huisstofmijt en fijnstof. Met een ventilatiesysteem in huis houd je dit zo goed mogelijk buiten je woning.

Ventilatie middels roosters en open ramen niet afdoende

Veel mensen kiezen voor het openen van hun ramen in de ochtend, of bijvoorbeeld voor het open laten staan van ventilatieroosters. Dit is vaak niet voldoende, daar de lucht niet langer gezuiverd wordt als de ramen weer gesloten zijn. Laat je de ramen in de winter langdurig geopend, dan is de kans groot dat dit je weerstand verzwakt. Iets wat het gevolg is van tocht in huis. Met een klimaatsysteem heb je veel minder of helemaal geen last van de lage temperaturen buiten in de herfst en winter; de woning of het bedrijfspand wordt het hele dag door van schone lucht voorzien. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie