Afbeelding
Foto Unsplash

Effectief je huis verduurzamen

5 april 2023 om 11:42 Partnercontent

Vandaag de dag is verduurzamen een hot item. Het komt elke dag wel een keer voorbij in nieuwsberichten. Huiseigenaren moeten maatregelen nemen om hun huis energiezuinig te maken. Dat kan bijvoorbeeld door de wijze van verwarming aan te passen. Een warmtepomp is echter alleen effectief als de woning ook goed geïsoleerd is. Vooral bij oudere huizen is dat niet altijd mogelijk. Dan kun je voor andere opties kiezen om het toch lekker warm te maken. Dit geldt overigens ook voor winkels en andere gebouwen met veel aanloop. Als je je werkplek bij de deur hebt die vaak open en dicht gaat is dat soms erg onaangenaam.

Een praktische oplossing

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het infrarood paneel. Dit paneel kan eenvoudig worden geplaatst op de plek waar het nodig is. Het paneel geeft voldoende warmte om te voorkomen dat je zit te rillen en te klappertanden. De verwarming hoef je niet extreem hoog te stoken. Op die manier bespaar je flink op je gasrekening. Het infrarood paneel is geschikt voor zowel thuis als voor op kantoren, in de horeca of in winkels. Als de deur dicht houden niet voldoende is dan kan zo’n paneel uitkomst bieden.

Wat kun je nog meer doen om te verduurzamen?

Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kunt doen om je woning te verduurzamen. Isolatie is nog altijd de beste oplossing. Als de vloer, de spouwmuren en het dak zijn geïsoleerd scheelt dit aanzienlijk in de stookkosten. En een tweede prettige bijkomstigheid is dat je huis tijdens hete zomers ook langer koel blijft als je ramen en deuren overdag zo veel mogelijk dicht houdt. Het installeren van een warmtepomp is bij een goed geïsoleerd huis ook nog een optie.

Goed gereedschap om te klussen

Als je zelf gaat klussen dan is goed gereedschap natuurlijk een must. Je kunt gebruik maken van een Makita aanbieding. Makita maakt al vele jaren topkwaliteit gereedschap waar ook professionals graag gebruik van maken. Een prettige bijkomstigheid is dat de accu uitwisselbaar is. Deze kun je dus zowel voor bijvoorbeeld een schroefmachine als een boormachine gebruiken. Op die manier is de kans een stuk kleiner dat je je klus moet onderbreken omdat je eerst de accu’s moet bijladen.

Maak een goede planning

Als je zelf gaat klussen in huis is het belangrijk om een goede planning te maken. Begin niet op meerdere plekken tegelijk. Maak een klus eerst af voordat je aan de volgende begint. Wil je gebruik maken van professionals dan is het zaak om hier op tijd afspraken mee te maken. Veel bedrijven hebben een volle agenda. Het is geen uitzondering als je pas na een half jaar aan de beurt bent. Dus als je plannen hebt voor een renovatie of verbouwing is het zaak om zo snel mogelijk offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Kies bij voorkeur een bedrijf in de regio. Dat bedrijf zal minder reiskosten hoeven te maken en is daarom vaak goedkoper.

Subsidie voor verduurzaming

Zowel particulieren als ondernemers kunnen subsidie krijgen als er maatregelen worden genomen die zorgen voor een verlaging van het energieverbruik. Denk aan isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Je kunt hierover informatie krijgen bij je gemeente. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten aankoopfacturen kunnen worden overlegd. Zorg dus dat je die bewaart. Particulieren krijgen meer subsidie als er twee of meer maatregelen worden genomen om de woning te verduurzamen. Voor sommige zaken geldt dat er per jaar een vast subsidiebedrag beschikbaar is. Als dat op is moet je tot volgend jaar wachten. Zorg dus dat je op tijd je aanvraag indient.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie