Afbeelding
Foto Pexels

Een gietvloer in huis: alles wat je moet weten

16 maart 2023 om 07:46 Partnercontent

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen of te verbouwen, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een geschikte vloer. Je kunt natuurlijk kiezen voor laminaat of zelfs een echte houten vloer. Maar heb je wel eens aan een gietvloer gedacht? Deze vloer is de laatste jaren razend populair! Niet alleen vanwege de geweldige uitstraling en het feit dat het qua stijl in ieder interieur past, maar ook om de vele voordelen die gietvloeren met zich meebrengen. Denk hierbij aan de combinatie met vloerverwarming. Hieronder lees je alles wat je moet weten over een gietvloer in je huis.

De kwaliteiten van een gietvloer

Een gietvloer wordt op een speciale manier geplaatst en afgewerkt. Dit wordt altijd gedaan door een specialist. Zij gieten het materiaal op een ondervloer en werken het af met een lak of coating. Dat zorgt voor een naadloos en strak effect. Of het nu gaat om een strakke moderne stijl of rustieke betonlook, je kunt vrijwel ieder design krijgen. Daarnaast is het een hele fijne en makkelijke vloer om schoon te maken omdat er nergens naden zitten waar stof en vuil zich kan ophopen.

Duurzaamheid

Een gietvloer is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en is ontzettend slijtvast. Het kan zwaar verkeer in huis aan en ook het (ver)plaatsen van meubels zal de vloer niet aantasten. Daarnaast is een gietvloer ook bestand tegen waterschade en vlekken. Dat maakt deze vloer geschikt voor een druk en dynamisch huishouden. Als je op zoek bent naar een vloer die lang meegaat, dan is een gietvloer zeker het overwegen waard!

Onderhoud en installatie

Hoewel gietvloeren gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, vergt het plaatsen ervan enige vaardigheid. Het moet namelijk op de juiste manier gegoten worden. Het werk van een professional komt daar dus aan te pas. Gietvloeren zijn ook heel goed te combineren met vloerverwarming en daarom een perfecte vloerkeuze voor de woonkamer. Het gladde oppervlak kan namelijk kil en koud overkomen, zeker in de winter, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn!

Kortom, als je op zoek bent naar een goede vloer voor in je huis, dan is een gietvloer zeker het overwegen waard. Door de vele voordelen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. En door de veelzijdigheid in zowel design als comfort, is deze vloer echt geschikt voor ieder huis en huishouden. Een gietvloer zal je huis naar een hoger niveau tillen en veel waarde toevoegen aan de uitstraling van je interieur. Welke woonstijl er ook bij jou past, een gietvloer is altijd een goede toevoeging. Veel succes!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie