Afbeelding
Foto Adobe Stock

Alles wat je moet weten over re-integratiebureaus

9 maart 2023 om 12:06 Partnercontent

Zit je momenteel thuis en zou je wel wat hulp kunnen gebruiken om weer aan de bak te gaan? Het is soms moeilijk om om hulp te vragen, maar werk zoeken is ook werk. Hoe fijn is het dan dat je ondersteuning kan krijgen van experts? In dit artikel lees je over de diensten van re-integratiebureaus en over wanneer je recht hebt op hulp. Doe er je voordeel mee!

Wanneer schakel je een re-integratiebureau in?

Er zijn verschillende manieren waarop je in deze situatie terecht bent gekomen, maar wanneer je werkloos bent geraakt, kun je een re-integratiebureau inschakelen. Zo’n bureau helpt jou weer aan een baan door begeleiding, sollicitatietrainingen of cursussen die aansluiten bij jouw situatie en vaardigheden. Het gaat hierbij niet alleen om het vinden van een baan. In sommige gevallen kan het ook een stageplek betreffen terwijl je een opleiding volgt. Vaak bestaat de hulp van een re-integratiebureau ook nog uit een beroepskeuzetest, scholing en het opzetten van een nieuw cv, om jou zo goed mogelijk klaar te stomen voor je nieuwe baan en om erachter te komen wat nou echt goed bij jou past. Wanneer je weer terug aan de slag wil gaan bij je huidige werkgever hebben we het over re-integratie eerste spoor. Een beroepskeuzetest en vernieuwd cv zijn dan natuurlijk niet nodig. Wanneer je aan de slag wil gaan bij een nieuwe werkgever betreft het re-integratie tweede spoor. Je kunt vaak vrijblijvend op gesprek gaan om erachter te komen of een re-integratiebureau bij jou past, aangezien elk bureau andere specialisaties heeft

Dit kun je verwachten

Je kunt bij je gemeente of het UWV terecht als je aanspraak wil maken op deze hulp. Deze hulp is niet altijd gratis. Pas wanneer het UWV heeft bepaald dat je de hulp van een re-integratiebureau nodig hebt, worden de kosten door hen gedekt. Ook wanneer je nog een baan hebt, maar bepaalde dingen niet meer kunt doen door ziekte of handicap, kun je de hulp van een bureau goed gebruiken. In dit geval moet je werkgever jou koppelen aan een re-integratiebureau. Word je bijvoorbeeld gekoppeld aan Re-integratiebureau Rotterdam, dan krijg je één contactpersoon die alle ins en outs weet van jouw situatie, zodat je niet in herhaling hoeft te blijven vallen. Samen ga je dan aan de slag om een re-integratietraject uit te stippelen, zodat je weet hoe het ervoor staat en op welke hulp je kunt rekenen. Aarzel niet langer om om hulp te vragen en ga eens na waar jij recht op hebt. Werkloosheid kan op zichzelf al enorm stressvol zijn, een beetje hulp bij het vinden van een nieuwe baan is dan geen overbodige luxe!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie